Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local de Salou ensenyarà els comerciants a protegir-se contra els robatoris, les estafes i els bitllets falsos

dimecres 13 febrer 2008

El cap de la Policia Local de Salou, José Luis Gargallo; el coordinador institucional, Salvador Pellicé; i el regidor de Comerç, Marc Montagut, van presentar ahir la quarta campanya informativa de la Policia Local adreçada als petits i mitjans comerciants del municipi. Aquesta campanya, que es va posar en marxa divendres passat i tindrà una durada de 2 mesos aproximadament, incidirà sobretot en la detecció dels bitllets falsos.

'La idea d'aquest mètode de treball de la Policia Local és ajudar a tot el comerç de Salou, uns 1.500 establiments en total, a autoprotegir-se amb mesures de seguretat bàsiques, que de vegades passan per alt però que són molt importants', va explicar Gargallo.

D'això se n'ocuparan els agents d'aquest cos policial que, prèviament han rebut uns cursos de formació per tal de respondre les preguntes dels comerciants quan els visitin als seus establiments i els subministren material informatiu.

Aquest material informatiu es divideix en dos apartats: un que conté mesures de seguretat de caràcter general i de 'sentit comú' per evitar que siguin víctimes potencials d'estafes o robatoris, com ara instal·lar sistemes de vigilància com videocàmeres o alarmes i preocupar-se del seu bon funcionament; col·locar la caixa enregistradora en un lloc que no sigui accessible als clients; fer el recompte de diners en un espai tancat, fora de la vista del públic i en horari irregular; i desconfiar de les compres compulsives de gran valor que es fan sense mirar els preus.

L'altre apartat dóna a conèixer els elements de seguretat de què disposen els bitllets d'euro per a dificultar la seva falsificació i facilitar l'autenticitat dels bitllets legítims; i els mitjans per detectar els exemplars falsos, que es resumeixen amb l'eslògan: 'Toqui, miri i giri', va precisar el cap de la Policia Local. D'aquesta manera, va apuntar, es pot comprovar, per exemple, el tacte inconfusible del paper vegetal, amb els seus relleus; apreciar la marca d'aigua, el fil de seguretat i el motiu de coincidència de les dues cares del bitllet; i veure la lluentor de la banda iridiscent.

Durant la roda de premsa de presentació de la campanya, José Luis Gargallo, així mateix, va ensenyar com es poden detectar els bitllets falsos, mitjançant un retolador i llum ultraviolada.

El Cap de la Policia Local va remarcar que la posada en marxa d'aquesta campanya informativa no ve motivada per l'existència d'una situació d'inseguretat preocupant ni alarmant. 'No és que hi hagi hagut un augment de la circulació de bitllets falsos, però no s'ha de baixar la guàrdia', va aclarir Gargallo.

Document Actions