Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local enceta el dispositiu nadalenc: 'Treballem junts per la seguretat' adreçat als comerciants salouencs que es desplegarà juntament amb l’Operació Grèvol

Es tracta d’una campanya intensiva de proximitat als comerciants que intensificarà la vigilància i les recomanacions de seguretat a les zones comercials i d’oci des d’avui i fins al 6 de gener

dimarts 04 desembre 2012

Paral·lelament a l’Operació Grèvol, dispositiu especial de seguretat que es desenvoluparà també a tota la geografia catalana en aquestes dates nadalenques amb patrulles mixtes de Policia Local i Mossos d’Esquadra per reforçar la seguretat habitual; la Policia Local de Salou activarà la seva pròpia campanya local de seguretat anomenada: 'Treballem junts per la seguretat'. Dispositiu intensiu i no aleatori on es repartiran calendaris i tríptics explicatius amb els telèfons de la Policia Local de Salou.

Diàriament, agents de la Policia Local  patrullaran per totes les zones comercials i d’oci, amb l’objectiu de potenciar la vigilància  en aquestes dates nadalenques a Salou. La campanya estarà basada en la proximitat diària amb els nostres comerciants i té com a objectiu: recórrer tots i cadascun dels establiments per explicar tota una sèrie de recomanacions, és a dir, mesures per millorar la seguretat, contactar ràpidament amb els agents policials i evitar així tots plegats, possibles delictes i furts. Entre els consells recomanats des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, a través de la Policia Local, estan els següents:

-No acumular diners en efectiu a les caixes registradores i buidar-les sovint.

-Evitar portar grans quantitats de diners a les entitats bancàries i fer-ho gradualment, sense esperar-se al tancament del comerç.

-Comprovar sempre les mesures de seguretat dels bitllets per evitar possibles enganys de falsificació.

-Limitar les vies d’accés a l’establiment per facilitar el control i dificultar la fugida en cas de robatori.

-Advertir amb rètols que es pot demanar als clients que ensenyin les seves bosses, motxilles.

-Instal·lar xips de seguretat en els productes.

-Recordar que les targetes de crèdit són personals i intransferibles.

-Ser rigorós a l’hora de comprovar les dades del titular de la targeta.

-Davant qualsevol irregularitat, sospita o moviment estrany, no entrar en discussions i avisar amb discreció a la Policia.

Segons l’alcalde de Salou, Pere Granados, “aquest operatiu especial amb patrulles mixtes de Policia Local i Mossos d’Esquadra, no solament reforçarà la seguretat habitual amb més presència en zones de més alta concentració comercial i d’oci, sinó que es basa en una acció preventiva, informativa i de proximitat, amb una major i més estreta col·laboració amb el sector del comerç, per atendre les seves inquietuds i demandes, i així evitar petits actes delictius durant la campanya de Nadal i de rebaixes”.

L’alcalde ha destacat també la campanya local: 'Treballem junts per la seguretat' i afegia que “són importants el seguit de recomanacions que es fan als comerciants, sobretot la que fa referència a que davant de qualsevol sospita s’avisi a la policia o els mossos, col·laborant d’aquesta forma a garantir una millor seguretat”.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, Marc Alarcón, ha assenyalat que la campanya:'Treballem junts per la seguretat', "es complementarà amb l’operació Grèvol i reforçarà la ja habitual vigilància dels nostres carrers i botigues; però a més informarà als comerciants en una època de múltiples compres i carrers molt transitats, sobre útils consells de seguretat”.

Galeria d'imatges

DSCN2913.JPG
DSCN2913.JPG

Document Actions