Notícies

La selecció catalana infantil masculina d'handbol campiona d'Espanya

El seleccionador català és Armand Rubiño entrenador del Handbol Salou aleví.

dimecres 12 gener 2011

Èxit català en el Campionat d'Espanya d' Handbol de Seleccions autonòmiques, jugat a Càceres (Extremadura) entre el 4 i 9 de gener   La Selecció Catalana Infantil Masculina d'Handbol ha estat brillant, com l'or que es reflectia en la medalla de cadascun dels jugadors d'aquesta gran Selecció que ens ha fet ser Campions.

El plantejament tàctic del entrenador Armand Rubiño i els seus ajudants, ha estat seguit magníficament pels seus jugadors. Amb una defensa 5:1 molt agresiva per part dels catalans, que es transformava en 4:2 quan els castellans canviaven els seu atac a doble pivot,  un contraatac rapidissim i una gran disciplina en el model de joc d'atac, s'ha pogut vèncer a Castella i LLeó un equip molt fort que ens havia guanyat a la fase de grups, per molts tècnics ha estat la millor final infantil de la història per igualtat i joc.

El partit ha estat d'allò més difícil, com era d'esperar amb el rival que teníem enfront. La igualtat ha sigut màxima al llarg de la primera meitat, on cap dels equips ha aconseguit una renta de més de 2 gols de diferència. S'ha arribat al descans amb empat a 17 al marcador. Si una final ja és difícil de per si, ens tocava afrontar una final a tan sols 25 minuts, els 25 minuts més importants de les nostres vides, i com era d'esperar els nostres nois no ens han fallat!

L'inici de la segona meitat ha estat clau per al desenvolupament de la final ja que gràcies a una magnífica defensa, recolzada amb bones intervencions a la porteria, ens ha permès sortir en varis contraatacs i obrir per primera vegada una diferència important al marcador (18-22). Castella i Lleó ha seguit lluitant i reduint distàncies, però altre cop la rauxa dels nostres jugadors, amb un parcial de 0-4, ampliava les opcions catalanes a falta de 10 minuts per acabar.

Uns últims 10 minuts que han estat d'infart, però sempre amb la iniciativa en el joc i en el marcador per part dels jugadors catalans que han sabut aguantar fins al xiulet final, moment en que s'ha pogut dir que som els campions d'Espanya.Només queda felicitar a cadascun dels nois i entrenadors que han format part d'aquesta Selecció, tant els que ens han pogut acompanyar a Càceres, com aquells que ens han ajudat en la preparació i que, per desgràcia, no hi han pogut estar.