Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament aprova un pla parcial al sector dels Emprius amb 2.046 nous habitatges a Salou

divendres 11 abril 2008

L'Ajuntament de Salou ha aprovat inicialment la construcció de 2.046 nous habitatges que se situaran a la zona coneguda com Sector 04, al costat de l'autovia que uneix Salou amb Reus, una de les zones de creixement més importants del terme municipal. L'aprovació del Pla Parcial d'aquesta zona s'ha dut a terme a la darrera reunió de la Junta de Govern Local i permetrà el desenvolupament urbanístic a un terreny de gairebé 44 hectàrees de superfície.

D'aquests 2.046 nous habitatges que es podran construir en aquesta zona, un total de 614 seran de protecció pública, desglossats de la següent forma: 409 HPO (Habitatge de Protecció Oficial) i 205 del que es coneix com Preu Concertat. Els habitatges de Preu Concertat són els que es fan amb l'objectiu que surtin a la venda o lloguer a un preu inferior al de l'habitatge lliure però superior al de l'Habitatge de Protecció Oficial i també estan regulats per llei. D'aquesta forma es facilita que hi puguin accedir col·lectius amb un nivell d'ingressos superiors als que permet l'HPO. Es tracta d'habitatges destinats a domicili habitual, amb una una superfície útil màxima que no pot excedir els 90 m2 -excepte en els supòsits de família nombrosa, que pot arribar a 120 m2- i que estan subjectes a una normativa pròpia.

El regidor de Planificació Territorial, Pablo Otal, ha explicat: 'L'aprovació del Pla Parcial del Sector 04 de Salou contempla, a banda de l'ús residencial, altres usos i serveis com hoteler, oficines, zones comercials, etc. En aquest darrer sentit destaca la previsió d'una futura superfície comercial del tipus mitjà que es construirà sobre una parcel·la de 10.000 m2 i un total de 3.000 m2 de sostre. Tindrà també altres equipaments i espais públics així com zones verdes'.

L'execució del Pla Parcial del Sector 04 completarà la vialitat perimetral de connexió amb el Sector 05, ara mateix en construcció, fet que permetrà en el futur, la circumval·lació del nucli urbà de Salou i la connexió de les autovies de Tarragona i Reus per la zona de l'antiga sala de festes Galas.

Així mateix, Pablo Otal ha destacat que el desenvolupament del Pla Parcial del Sector 04 'complertarà la trama urbana del nord i ponent de Salou i al mateix temps, completarà també el desenvolupament previst al POUM del 2003, a excepció del Sector 03 de la zona de ponent del terme municipal'. Cal recordar que aquesta darrera zona 'el Sector 03- està en fase d'estudi des de fa uns mesos per tal de donar una correcta solució tècnica a la zona afectada pel barranc de Barenys.

Cal destacar que a Salou, a hores d'ara hi ha un total de 852 nous habitatges que tenen ja concedida la llicència d'obres per tal de ser construïdes. D'aquests, uns 650 estan ja iniciats i els 202 restants estan pendents de l'inici de les obres. Aquests 852 habitatges es reparteixen per diferents indrets del municipi com els carrers Carles Buigas, Pompeu Fabra, la zona de l'antic Galas o el PPR1, a la zona de ponent del terme municipal.

Document Actions