Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament col·labora amb la Generalitat en la reinserció laboral dels presos

dimarts 25 setembre 2007

Catorze interns dels centres penitenciaris de Can Brians i Quatre Camins, de Barcelona, majoritàriament de les seccions obertes, s'han encarregat de dur a terme les obres d'adequació i millora de les instal·lacions de la seu provisional de l'Escola Oficial d'Idiomes de Salou. Aquestes instal·lacions, recordem, estan situades a la planta baixa de l'edifici consistorial, i ja estan preparades per acollir els alumnes el proper mes d'octubre.
Aquests presos han estat treballant en aquestes obres durant els mesos de juliol i agost, cobrant un sou mig de 1.200 euros. Tots ells tenen una àmplia experiència en obra, pintura, electricitat i lampisteria, i gaudeixen d'una situació penitenciària que els permet sortir a treball a l'exterior dels centres, segons precisa l'administració catalana.
Això ha estat possible gràcies a un conveni signat entre l'Ajuntament de Salou i el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), una empresa pública adscrita al Departament de Justícia de la Generalitat que té com a objectiu primordial satisfer el dret al treball de les persones sotmeses a mesures penals internades en establiments penitenciaris a Catalunya, mitjançant la creació de llocs de treball productius sotmesos a la normativa laboral. Per fer efectives aquestes finalitats de reinserció laboral, s'argumenta al conveni, 'és fonamental disposar de recursos de tipus laboral que permetin assolir, de forma progressiva, el compliment del precepte constitucional que reconeix el dret a un treball remunerat i els beneficis de la Seguretat social a les persones condemnades a penes i mesures privatives de llibertat'.
Concretament, en virtut d'aquest acord el CIRE va rebre l'encàrrec de l'Ajuntament d'executar les obres projectades a l'EOI i el CIRE es va comprometre a dirigir i coordinar les feines pròpies generades per l'aplicació d'aquest encàrrec, supervisar la formació i el desenvolupament de les funcions derivades, aplicar les tècniques d'avaluació sobre els resultats de l'esmentada aplicació i posar a disposició els materials necessaris.
Aquesta no serà l'única col·laboració de l'Ajuntament amb el CIRE. De fet, segons ha explicat l'alcalde, Antonio Banyeres, en aquests moments el consistori està negociant amb aquesta empresa pública que els presos se'n facin càrrec també, per exemple, de la neteja del municipi, així com del barranc de Barenys; del manteniment de la via del tren (prèvia autorització de Renfe) i del mobiliari urbà; i de les obres d'adequació de les dependències de l'antic consistori.

Document Actions