Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou destinarà 75.000 euros a ajudar els veïns a pagar les despeses del seus habitatges habituals

divendres 20 març 2009

L'Ajuntament de Salou ha pres diverses mesures per donar resposta a la difícil situació que pateixen algunes famílies del municipi en aquests moments de crisi.

La Regidora d'Hisenda, Rosa Pasquina, ha precisat que es tracta d'accions destinades al segment més perjudicat de la localitat i que no van en detriment dels ajuts actuals, com ara l'ajut al lloguer, els ajuts d'accés a l'habitatge, la reducció de la taxa d'obertura d'establiments, els passis esportius gratuïts o bonificats a persones amb minusvalideses o jubilats, el transport escolar, el nou servei d'atenció a la gent gran i sobretot la quantitat pressupostària destinada a la assistència social, substancialment superior a l'any anterior, entre d'altres.

Així, el consistori ha decidit destinar 75.000 euros per a subvencionar les despeses d'habitatge en propietat en l'any 2009. D'aquesta mesura es podran beneficiar els veïns empadronats a Salou, que tinguin un habitatge habitual i estiguin al corrent de les seves obligacions fiscals.

Per a les famílies amb dificultats econòmiques acreditades o en situació d'atur, s'oferirà l'ajornament fins al 31 de març de 2010, sense presentació de garanties (avals) i sense interessos de demora corresponents a l'any 2009 dels següents tributs:
- l'IBI (Impost de béns immobles),
- La taxa de guals.
- La taxa d'escombraries.
. L'impost de circulació.

A més, l'Ajuntament de Salou agilitarà, en la mesura del possible, el pagament a proveïdors, facilitant l'endós i descompte bancari de factures.

Les bases reguladores d'aquestes mesures podran consultar-se a la pàgina web de l' Ajuntament o bé recollir-se a l'OAC (Oficina d'Atenció Ciutadana), situada a la planta baixa del consistori, a partir del dia 15 d'abril.

La finalitat d'aquestes mesures és facilitar el pagament de les quotes mensuals d'hipoteques de les famílies, reforçant les mesures engegades des d'altres administracions de l'Estat i de la Generalitat i la conjuntura actual de la baixada dels tipus d'interès, especialment l' Euribor, índex al qual estan referenciades la majoria d'hipoteques.

Document Actions