Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou durà a terme de forma immediata diverses actuacions per solucionar els problemes d'inundacions de la zona Estival

dimecres 03 setembre 2008

Per tal de pal·liar els problemes d'evacuació de pluvials que pateix la Urbanització Estival Baixa de Salou i que afecten més concretament els carrers Argilagar, Llorer, Pla de l'Era, Corral de Sauner i Farola, l'Ajuntament de Salou durà a terme de forma immediata diverses actuacions provisionals. Aquestes actuacions consistiran en l'augment dels pluvials als carrers Argilagar i Farola; la reposició de les connexions de les canonades; el soterrament dels desguasos a Corral de Sauner; i l'encàrrec de la redacció del projecte d'urbanització del carrer Farola.
La solució definitiva passa pel desenvolupament dels plans parcials de les rodalies i la instal·lació d'un col·lector al llarg del carrer de la Farola per tal d'abocar les aigües pluvials directament a la xarxa existent al Camí del Racó. Amb aquesta nova infraestructura quedaria fora de servei l'actual col·lector que creua diverses parcel·les privades.
Aquesta instal·lació es proposa executar-la en tres fases: la primera inclourà el ramal de recollida de les aigües que s'acumulen a la cruïlla dels carrers Argilagar i Llorer i està contemplada en el recent encàrrec de redacció del projecte d'urbanització del carrer de la Farola; la segona recolliria les aigües dels carrers Pla de l'Era i Corral de Sauner; i la tercera fase arribaria fins a l'alçada del carrer del Bosc de la Montserrada.
El regidor de Planificació Territorial, Pablo Otal, precisa que els problemes d'inundacions d'aquesta zona 'no són una novetat, sinó un fet històric, endèmic i estructural, que es deu la disposició urbanística del sector, l'orografia i la manca de previsió i de planificació que hi va haver quan fa uns anys es va donar la llicència d'obres de la urbanització'. Per aquest motiu, argumenta, la solució global és complexa i des del moment en què es va produir l'última inundació en aquest emplaçament, el passat 12 de juliol, ell mateix es va presentar en persona fins al lloc amb l'enginyer municipal, per parlar amb els veïns i acordar unes mesures provisionals per pal·liar el fet que aquest sector no disposi d'una xarxa adequada per l'evacuació de les aigües pluvials.

Document Actions