Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou i l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda 'apropen el sector turístic al poble', a través d'un curs de formació pels

dimarts 08 abril 2008

El coordinador institucional de l'Ajuntament de Salou, Salvador Pellicé, juntament amb el regidor d'Ensenyament, Paco Gaya, i el secretari de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda i director també de l'Hotel Playa Park, Jaume Orteu, van presidir ahir la
inauguració del curs d'auxiliar de cuina organitzat per l'Associació Hotelera i la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) de l'Ajuntament de Salou. A l'acte, també hi va assistir la directora de dita unitat, Hermínia Martí, i el personal docent Cristina Salmerón, Álex Arnau i
Eduard Maldonado.

El curs, que durarà 30 hores, i es realitza a l'Hotel Playa Park de Salou, finalitzarà el pròxim dia 18 d'abril. A ell, hi assisteixen un total de 15 alumnes de 13 a 16 anys de la UEC, en horari de 9 a 14 hores.

Es tracta del primer cop que l'Ajuntament de Salou i l'Associació Hotelera uneixen esforços i estableixen una col·laboració directa en l'organització d'un seminari d'aquestes característiques. Un dels objectius principals de les sessions formatives és millorar la
inclusió social dels estudiants de la UEC, així com la seva integració al municipi i la motivació pel sector de la cuina.
El ponent del curs és José Sánchez Jorge, cap de cuina de l'Hotel Playa Park, des de l'any 1990.
Jaume Orteu, en els seus parlaments, va explicar que l'Associació Hotelera té interès, des de fa anys, d'apropar el sector turístic al poble'. Per la seva banda, el regidor d'Ensenyament va dir també: 'Amb aquest curs, apropem els alumnes al món laboral i, concretament, al món de l'hostaleria i cal tenir en compte el fet que Salou és una
ciutat eminentment turística'.
El coordinador institucional, Salvador Pellicé, en el seu torn de paraules, va agrair a l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda 'aquesta oportunitat de col·laboració', ja que 'és una reivindicació de molts anys' i 'pot portar als alumnes oportunitats laborals
importants dins del sector turístic'.

Per la seva banda, la directora de la UEC, Hermínia Martí, va agrair els esforços de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda i de l'Ajuntament de Salou en l'organització d'aquest seminari. Martí va destacar igualment la importància que té 'acostar el món turístic a la vida quotidiana del poble i a la realitat social de Salou'.

La directora ha explicat que 'aquest curs de cuina forma part del projecte laboral i s'integra en el pla d'entorn, un programa organitzat per l'Ajuntament i la Generalitat per tal que tota la ciutat sigui una ciutat educadora'.

El temari del curs inclou un ampli dossier que explica des de la distribució d'un hotel, amb el seu organigrama i funcions de cada departament, fins a com és una cuina d'un hotel, les funcions del cap de cuina, el llenguatge culinari i les maneres de cocció dels aliments. Els alumnes coneixeran, a més, els utensilis que es fan servir a la cuina i aprendran la terminologia específica. També rebran dades sobre la prevenció de riscos laborals a la cuina d'un hotel.

Document Actions