Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou i Queer Destinations signen un acord per impulsar el turisme LGBTQ+, dins del programa de Famílies Diverses

divendres 23 setembre 2022

Avui divendres, al matí, ha tingut lloc la signatura d'una carta de compromís entre l'alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, i el president de Queer Destinations, Oriol Pàmies

També s’ha realitzat una jornada de formació al Patronat Municipal de Turisme de Salou, adreçada als tècnics de promoció i informació turística, igualtat, cultura i comunicació, per tal de posar a l’abast dels visitants una experiència turística positiva, inclusiva i segura

 

El Patronat Municipal de Turisme de Salou ha posat en marxa un projecte que vol atreure turistes LGTBQ+ (Lesbianes, Gais, Transexuals, Bisexuals, Queers i més) a Salou. L'objectiu és desenvolupar una estratègia conjunta, amb la consultora Queer Destinations, per tal de promocionar Salou entre aquest públic, desenvolupant un pla específic, que analitzi les característiques més destacades de la destinació; treballar en la creació i la promoció d'una experiència turística única per a la comunitat; i, alhora, sensibilitzar tots els agents turístics involucrats en aquesta estratègia.

La iniciativa s'ha encetat amb la signatura d'una carta de compromís entre l'alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, i el president de Queer Destinations, Oriol Pàmies, que ha tingut lloc a l’Alcaldia, aquest matí.

Així mateix, avui divendres, s'ha dut a terme una jornada de formació al Patronat Municipal de Turisme de Salou, adreçada als tècnics de promoció i informació turística, igualtat, cultura i comunicació del Patronat i l’Ajuntament de Salou. Aquesta formació és extensible a agents turístics; i serveix perquè els visitants tinguin una experiència turística positiva, inclusiva i segura, sota uns paràmetres internacionals de qualitat i seguretat, que consolidin Salou com una destinació sostenible, responsable i innovadora.

L’alcalde Pere Granados ha recordat que “des de l’Ajuntament de Salou i el Patronat Municipal de Turisme, ja fa temps que treballem, d’una forma transversal i integradora, amb aquest segment, posant especial atenció a les famílies diverses”. Així mateix, ha destacat la importància de poder interactuar, de forma específica, amb cada target turístic; conèixer bé les seves preferències i expectatives, pel que fa a la destinació, per tal que les seves experiències a Salou els converteixin en un segment que repeteixi estada al nostre municipi”. I ha afegit que “tenint en compte que Salou és líder en turisme familiar, es fa un pas més per adaptar la nostra oferta a totes les realitats”. 

El president de Queer Destinations, Oriol Pàmies, ha explicat que “el potencial del segment LGBTQ+ és clau en la recuperació turística de qualsevol destí”. Segons l’Organització Mundial del Turisme, l’índex de creixement del turista LGBTQ+ es d’un 10,4% anual, que s'estima que en 2030 siguin 180 els milions de turistes de la comunitat que viatgin per tot el món i que, en el cas d'Europa, es xifren en 64 bilions els ingressos anuals a partir d'aquest segment. Per això,  "Queer Destinations treballa de la mà de la IGLTA i de forma alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l'Organització de les Nacions Unides per assegurar una experiència única, innovadora i sostenible al turista de la comunitat que reafirma Salou com a destí líder”.

Queer Destinations és l'empresa líder en el sector del turisme LGBTQ+ internacional. Avalat per la IGLTA (Associació Internacional de Turisme LGBTQ+), és el pont que uneix governs, destins i el sector privat, amb els viatgers de la comunitat, al voltant del món, a través de programes educacionals de sensibilització, consultories especialitzades, estratègies de màrqueting, comunicació i plans de promoció.

Ser Queer Destinations Comitted suposa un segell de qualitat per a la destinació i el turista de la comunitat. Actualment, l'empresa opera amb marques com Meliá, Palladium, Iberostar, Hyatt, Marriott o Hard Rock; i en 6 països, destacant la seva activitat a Mèxic i Espanya, amb destinacions com Euskadi, Mallorca o Sevilla.

Galeria d'imatges

2.JPG
3.JPG

Document Actions