Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou implanta el servei d'informació i assessorament per a dones i estrangers

dimecres 17 juny 2009

El mes de juliol de 2009 començarà a atendre els usuaris des de l'edifici del carrer Ebre.

L'Ajuntament de Salou i la Creu Roja han signat un conveni de col·laboració per al desenvolupament de noves polítiques socials per a fomentar la igualtat i reduir les diferències socials. En aquest sentit, s'ha posat en marxa el SIAD (Servei d'informació i assessorament a la dona i a l'immigrant) que estarà ubicat a l'antiga comissaria de Policia Local (carrer Ebre) compartint espai amb l'oficina local d'habitatge i el servei d'acollida municipal.

La voluntat del pacte subscrit és la d'informar i assessorar en temes específics i qüestions derivades sobre el marc jurídic d'estrangeria, així com recursos adreçats a dones. Entre d'altres tasques, els responsables del nou servei realitzaran gestions relacionades amb expedients iniciats per el mateix servei i traslladant-los a la subdelegació del govern; a més d'informar els immigrants dels seus deures i obligacions. Però el SIAD també pretén, com explicava la regidora d'Acció Social i Ciutadania, Ana Narbona, crear una eina transversal de treball emparant-se en el Pla Local d'acollida, el Pla local d'Igualtat i les associacions dels col·lectius subsaharians, les més nombroses a Salou. En el fons, es tracta d'una nova eina per a aconseguir una integració més immediata del col·lectiu d'immigrants i dones en el teixit local. L'alcalde de la ciutat, Pere Granados, ha explicat per la seva part que des del govern s'entén com una demanda cabdal atendre tant a la població nouvinguda com a aquelles persones susceptibles d'optar a aquest servei d'atenció.

Pel que fa als horaris d'obertura del SIAD serà des del mes de juliol i fins el mes de setembre en horari de les 9 a les 13 hores i, a partir d'octubre, dos dies al matí de 9 a 13 hores i dos dies a la tarda de les 16 a les 20 hores. Aquesta mateixa setmana s'ha donat llum verda al conveni entre l'alcalde de la ciutat, Pere Granados i el president de la Creu Roja de Tarragona, Ramon Grau. A més, cal destacar que després d'un temps inactiva s'ha tornat a reempendre l'activitat de la Creu Roja a Salou amb una desena de voluntaris implicats en els diferents programes d'ajuda social.

El nou servei SIAD compartirà les dependències amb el servei d'acollida municipal i l'oficina municipal d'habitatge. Us passo les dades del nombre de persones que han demandat informació i ajuda en aquests dos serveis.

Document Actions