Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou inicia la tramitació d'expedients sancionadors als establiments que gestionen incorrectament els residus

dimecres 16 juliol 2008

El departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Salou ha iniciat 20 expedients sancionadors contra una vintena d'establiments per gestionar incorrectament els residus. Els principals motius objecte de sanció són: separar incorrectament o no separar els diferents residus, deixar els residus fora de l'horari establert; i en el cas del cartró, dipositar-lo sense plegar, dificultant així el pas per la via pública i la recuperació d'aquest tipus de deixalla.

Cal tenir en compte que aquesta incorrecta gestió dels residus ocasiona un deteriorament de la via pública i té un elevat cost per a l'Ajuntament. Tant és així que el departament de Medi Ambient del consistori ha calculat que la separació incorrecta de la matèria orgànica pot arribar a comportar un sobrecost de 500.000 euros, ja que quan es recull matèria orgànica barrejada amb altres tipus de residus el cost de tractament és molt superior, la qual cosa repercuteix negativament en les finances municipals.

En el cas del vidre, concretament, en l'últim any s'ha donat la circumstància un dia que tot el vidre recollit es va haver de gestionar com a rebuig per la mala selecció en origen. Això ha comportat que el material no s'hagi pogut reciclar i que, a més, s'hagi hagut de pagar el seu tractament com a rebuig.

En el cas del cartró comercial, les conseqüències de la mala disposició al carrer són la mala imatge per a la localitat, l'alentiment en la recollida, i la reducció de tones recollides.


Per tal de millorar el servei de recollida d'escombraries i la imatge del municipi s'han iniciat una sèrie d'accions , tal com l'augment d'educadors ambientals que s'adrecen als establiments i l' inici de expedients sancionadors. En principi, es posaran sancions lleus de 300 euros. No obstant això, si els establiments reincideixen en la mala gestió dels residus, aquestes quantitats poden ascendir fins als 60.000 euros.

Document Actions