Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou posa en funcionament un nou servei d'assistència personalitzada en l'ús de les noves tecnologies

divendres 21 abril 2023

S'engloba dins del Pla de mesures per combatre la bretxa digital, al municipi

El servei, que s’iniciarà a partir del 25 d’abril, es prestarà a la Masia Tous, l'Esplai de la gent gran, i al Pavelló del Cap Salou, sol·licitant cita prèvia al 977 309 292

Aquests tres centres també comptaran amb ordinadors d'ús públic, amb connexió a Internet

 

La desigualtat en l'accés i ús de les tecnologies de la informació i la comunicació, coneguda com a "bretxa digital", és un nou factor d'exclusió social, que afecta tant les persones que no poden accedir a recursos tecnològics, com a equipaments informàtics o connexió a Internet; com a les persones que, per falta de competències digitals, no poden fer ús de la tecnologia.

La constant evolució de la digitalització de la societat actual, accelerada, en gran mesura, per la crisi sanitària de 2020, incrementa aquesta bretxa a tot l'Estat.

Per fer front a aquest risc de desconnexió digital, l'Ajuntament de Salou, a través de la regidoria de Serveis Generals, desenvolupa el Pla de mesures per combatre la bretxa digital, amb l'objectiu de facilitar la inclusió al món digital de totes les persones que ho necessitin.

El Pla, que s'implementarà de manera progressiva des de l'Oficina d'Atenció Ciutadana, compta amb tres línies d'actuació, que articulen diferents accions, entre les que destaquen: l'habilitació d'ordinadors d'ús públic, amb connexió a Internet; la prestació del servei d'assistència personalitzada per a persones que necessitin ajuda amb les noves tecnologies; i les relacions digitals amb qualsevol Administració pública o entitat privada.

S'habiliten ordinadors, d'ús públic, a la Masia Tous, a l'Esplai de la gent gran, i al Pavelló del Cap Salou; que seran a l’abast de qualsevol persona usuària, en els horaris d'obertura dels centres. Els ordinadors compten amb connexió a Internet, i diferents manuals i tutorials per ajudar a utilitzar els serveis electrònics més habituals.

Paral·lelament, les persones usuàries podran sol·licitar l'assistència d'un agent TIC per a la realització dels tràmits electrònics més comunes, com demanar hora al centre de salut; sol·licitar cita per a la renovació del DNI, o la renovació al servei d'ocupació. Aquesta assistència es prestarà presencialment, amb cita prèvia, i en els horaris habilitats a tal efecte, als ordinadors d'ús públic dels tres centres esmentats.

L'objectiu del servei és capacitar les persones usuàries perquè siguin autònomes, en l'ús de les noves tecnologies.

Properament, s'iniciaran, també, en el marc del Pla de mesures per combatre la bretxa digital al municipi de Salou, i en col·laboració amb la resta de regidories de la Corporació, les diferents actuacions incloses en el full de ruta de desplegament del Pla; que inclou accions formatives encaminades a proporcionar a la ciutadania coneixements útils sobre l'ús de les noves tecnologies, incloent temàtiques com les estafes per Internet, el comerç electrònic o la tramitació electrònica amb les administracions públiques; la convocatòria d'ajuts i subvencions per a l'adquisició d'equips informàtics i connexió a Internet; o la millora dels serveis d'atenció telemàtica de l'Ajuntament de Salou.

 

Espais, dies i hores d’ús dels punts d’accés digital:

Masia Tous: De dilluns a divendres, de 10 a 13 h, i de 17 a 20 h (excepte dimarts a la tarda).

Esplai de la Gent Gran: Dilluns, dimecres i divendres, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. I dimarts i dijous, de 17 a 20 h.

Pavelló del Cap Salou: Dimarts i dimecres, de 17 a 22 h.

 

Espais, dies i hores d’ús dels punts d’assistència digital (amb cita prèvia):

Amb assistència i acompanyament per a les gestions telemàtiques.

 

Masia Tous: Dimarts, de 17 a 20 h.

Esplai de la Gent Gran: Dimarts i dijous, de 10 a 13 h.

Pavelló del Cap Salou: Dijous, de 17.30 a 20.30 h.

Galeria d'imatges

FOTO PRINCIPAL HQ.jpg

Document Actions