Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou ret homenatge a la Policia Local i a l'agent Juan Bornal, amb motiu de la celebració de Sant Miquel

dijous 02 octubre 2008

L'alcalde de Salou, Antonio Banyeres; el regidor de Coordinació Institucional, Salvador Pellicé; i l'inspector Cap de la Policia Local, José Luis Gargallo van presidir dilluns passat l'acte oficial de celebració del patró de la Policia Local, Sant Miquel. Aquesta cerimònia va servir per fer un reconeixement a la tasca duta a terme pels agents i homenatjar Juan Bornal, un agent que per motius de salut no va poder gaudir del seu acte d'agraïment quan es va jubilar, després de més de 30 anys de servei.

Bornal, acompanyat de la seva dona, va rebre de mans de l'alcalde una reproducció de l'estàtua del pescador que hi ha a l'Espigó del Moll; i la seva muller va ser obsequiada amb un ram de flors.

'Juan Bornal sempre ha estat un company dels seus companys i un amic dels seus amics', va dir Gargallo durant el seu parlament. L'inspector Cap de la Policia Local va agrair el treball d'aquest professional, així com de tots els altres agents que componen actualment la plantilla del cos policial del municipi.

En el transcurs del seu discurs, així mateix, va qualificar la seguretat a Salou amb un 'notable alt'. Aquesta bona nota va atribuir-la a la col·laboració del teixit social (representants d'entitats, veïns, etc.) i a la coordinació amb els diferents cossos de seguretat i, en especial, amb la Guàrdia Civil.

Gargallo va al·ludir també al futur desplegament dels Mossos d'Esquadra al Camp de Tarragona, que tindrà lloc l'1 de novembre, i va dir que 'el canvi no serà traumàtic, sinó tranquil'. En aquest sentit, va explicar que la Guàrdia Civil continuarà estant a la mateixa caserna de Salou, però que tindrà altres competències (per exemple, sobre qüestions fiscals, terrorisme i el mar) i que la Policia Local tindrà unes funcions que estan descrites a la Carta de Serveis recentment elaborada.

En opinió de Gargallo, el desplegament dels Mossos serà 'un tret de sortida cap a un nou sistema de seguretat en què els alcaldes presidiran les juntes locals de seguretat i els ciutadans podran participar en aquestes reunions i tenir veu'.

Per la seva banda, el regidor de Coordinació Institucional, Salvador Pellicé, va explicar que enguany s'ha començat a desplegar el Pla de Viabilitat de la Policia Local que, segons va dir, 'ha de significar un augment de policies durant tot l'any i una millora de servei de cara al ciutadà' i va referir-se a la nova comissaria provisional de la Policia Local, ubicada a l'antic edifici del consistori, que ha tingut com objectiu 'dignificar el lloc de treball dels agents' i 'millorar l'atenció al públic'

Pellicé va parlar, igualment, de la necessitat d'apropar-se al ciutadà, de recollir les seves inquietuds i suggeriments i va refermar el compromís del consistori amb la Policia Local i amb la seguretat.

Document Actions