Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament de Salou signa un conveni pioner amb l’INSS per facilitar les gestions als ciutadans

Les persones residents a Salou tindran una major accessibilitat als serveis oferts per l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS)

dilluns 05 juliol 2010

L'alcalde de Salou, Pere Granados, i el Director Provincial de Tarragona de l’Institut Nacional de la Seguretat Social, Narciso Martín, han signat avui un conveni de col·laboració entre l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INNS) i l’Ajuntament de Salou  per tal que els ciutadans residents a Salou tinguin un major grau d’accessibilitat als serveis oferts per aquest organisme. Aquesta col·laboració, que serà efectiva a partir d’octubre, permetrà simplificar els tràmits administratius puguent realitzar nombroses gestions des de l’Ajuntament de Salou sense necessitat de desplaçar-se a Tarragona. Es tracta del primer conveni d’aquestes característiques signat a Catalunya entre l’organisme estatal i un Ajuntament.

El conveni passa a ser un instrument per  millorar el servei públic de les dos entitats i fer una gestió més àgil i eficaç en la execució de les seves competències, així com generar una major coordinació en benefici dels ciutadans.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que “aquesta és una més de totes les accions que estem realitzant des del consistori per tal de fer una administració més propera a les necessitats del ciutadà” i ha remarcat que “tot l’esforç d’optimització de recursos que estem realitzant des de l’Ajuntament ens està convertint en un municipi de referència pel que fa a la modernització de l’administració”. Per la seva part, el Director Provincial de l’INSS, Narciso Martín, ha explicat que “és molt positiva aquesta coordinació entre l’Ajuntament de Salou i l’INSS” i ha afegit que “ hem apostat per Salou en aquest primer conveni però posarem tota la nostra voluntat i coneixement per tal de que la experiència surti bé i poder fer-ho extensiu també a altres municipis”.

El conveni regula la col·laboració entre el Consistori de Salou i el INSS de manera que els ciutadans residents a Salou tindran més accés als serveis oferts per l’INSS.  En aquest sentit, a partir del mes d’octubre, els ciutadans podran realitzar nombroses gestions a la Oficina d’Atenció Ciutadana  de Salou sense necessitat de desplaçar-se fins a la Oficina de Tarragona.

Entre altres, des de les oficines de la OAC es podran presentar tot tipus de sol·licituds excepte incapacitat. També es traslladarà informació general del sistema de seguretat social al ciutadà. Es podrà rebre qualsevol tipus de documentació adreçada al CAISS i podran enviar documentació al CAISS de Tarragona.  El INSS formarà i donarà suport informatiu i de recursos al personal de la OAC per tal de poder acomplir l’objectiu d’aquest conveni on la coordinació serà primordial.


 

Document Actions