Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament posa en marxa dos nous projectes d'ocupació

divendres 08 febrer 2008

La Regidoria d'Ocupació ha posat en marxa recentment dos projectes: la Casa d'Oficis per a menors de 25 anys i majors de 16; i un taller d'ocupació per a majors de 25 anys. Ambdós projectes estan subvencionats gairebé al 100% pel govern de la Generalitat.

La Casa d'Oficis està ubicada a la Masia Tous, al carrer Maria Castillo, i dóna servei a un total de 24 alumnes, repartits en tres grups de 8 persones cadascun. Un dels grups rep classes d'informàtica, un altre d'educació mediambiental, i el tercer, de pintura (no artística). En tots els casos, la formació que rebran fins a finals d'any serà teòrica i pràctica. Així, en coordinació amb els diferents departaments de l'Ajuntament, els joves que participen en aquest projecte duran a terme tasques municipals i d'interès social. Per exemple, els estudiants d'informàtica s'encarregaran del manteniment i la creació de la xarxa municipal informàtica dels equipaments del consistori (tals com l'Escola de Música i el Centre Cívic); els d'educació mediambiental s'ocupen de la recollida selectiva de residus i de conscienciar la població sobre la importància que té el reciclatge; i els de pintura, fan treballs a les instal·lacions muncipals i els centres educatius.

Durant els 6 primers mesos del 2008, els alumnes de la Casa d'Oficis cobraran una beca del departament de Treball de la Generalitat; i els sis darrers mesos seran contractats per l'Ajuntament i cobraran el 75% del salari mínim interprofessional. En acabar aquest període, podran obtenir un títol professional acreditat pel Fons Social Europeu i per l'administració catalana.

L'objectiu d'aquest projecte, segons explica la regidora d'Ocupació, Sonia García, és que aquestes persones procedents de la borsa de treball del municipi i de l'Oficina de Treball de la Generalitat, s'insereixin en el món laboral.

La mateixa finalitat té el taller d'ocupació que s'està oferint al Centre Cívic. D'aquest taller teòric i pràctic d'auxiliar d'ajuda domiciliària s'estan beneficiant un total de 8 persones. Aquestes persones, contractades pel consistori, podran realitzar les pràctiques en el servei d'ajuda al domicili a les persones necessitades (per exemple, gent gran i discapacitats) que crearà el departament de Benestar Social, amb diferents entitats sense ànim de lucre. El seu sou és una vegada i mitja el salari mínim professional (reben uns 950 euros).

Document Actions