Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Ajuntament signa un conveni de col·laboració amb l'Agència de Protecció de la Salut

Serveix, entre d’altres qüestions, per a controlar les aigües de consum públic o la legionel·losi al municipi

dijous 17 febrer 2011

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i el director gerent de l’Agència de Protecció de la Salut, Xavier Llebaria, han signat per primer cop un conveni de col·laboració per a la prestació de serveis de protecció de la salut entre les dues administracions, malgrat tot, des de l’Ajuntament de Salou, bona part de la feina que es recullen el conveni es venia ja prestant des de meitats dels anys 90.
Un dels serveis que gestionarà l'Agència de Protecció de la Salut a Salou està relacionat amb la contaminació del medi i, especialment en el control de la transmissió de la legionel·losi en les instal·lacions de baix risc. Un altre dels serveis de l'Agència serà el control de les aigües de consum públic per garantir que la xarxa de subministrament d'aigües del municipi no suposa cap risc per a la salut dels ciutadans i ciutadanes. Així, l'Agència de Protecció de la Salut es responsabilitzarà també de l'elaboració dels informes sanitaris previs al funcionament de centres educatius, piscines, o establiments de tatuatges, pírcings o micropigmentació. També gestionarà els possibles riscos per a la salut derivats dels productes alimentaris, elaborant informes sanitaris previs al funcionament d'activitats alimentàries, o realitzant controls sanitaris dels serveis de cuina i menjador de llars d'infants, escoles de primària, instituts i residències geriàtriques, entre d'altres.
Una altra funció de l'Agència de Protecció de la Salut és l'educació sanitària. En aquest sentit, haurà de proporcionar suport tècnic o assessorament a l'Ajuntament enfront problemes de salut ambiental i alimentària que afectin la salut de les persones.
Cal recordar que dins la reforma dels serveis de la Salut Pública de Catalunya es va crear l’Agència de Protecció de la Salut (APSC) que s’encarrega de fer un treball preventiu en la salut alimentària i medioambiental. Els Ajuntaments també han d’assumir una corresponsabilitat i una implicació més gran pel que fa a aquests aspectes i, per aquest motiu, la Generalitat va signar un conveni marc amb l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya que tracta de les activitats i serveis de l’Agència i dels quals podran prestar els Ajuntaments, amb signatura prèvia d’un conveni que s’ha formalitzat a Salou les darreres hores.
El conveni permetrà una millor coordinació i eficàcia entre ambdues administracions i tindrà una vigència fins el 31 de desembre de 2011.

Document Actions