Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'alcalde afirma en el discurs institucional de la Diada que “hem de ser ferms en la defensa dels nostres drets adquirits”

L’ofrena floral, les sardanes, els castellers i els gegants, protagonistes de l’11 de setembre a la capital de la Costa Daurada

diumenge 11 setembre 2011

Salou ha celebrat aquest matí la Diada Nacional de Catalunya i ho ha fet, un any més, a la plaça de l'11 de setembre. L’Ajuntament de Salou ha realitzat tot un seguit d’actes amb motiu d’aquesta festivitat que s'han iniciat a les 11 del matí amb una gran ofrena floral al monument a Rafael Casanova precedida de la lectura del manifest commemoratiu a càrrec de l’alcalde, Pere Granados, en nom de la Corporació municipal i a la que han assistit una representació de tots els grups representats al consistori.

En el seu discurs, el batlle ha fet especial referència a la delicada situació econòmica per la qual travessa el país, els municipis i molt especialment les persones. En aquest sentit, ha dit que “ningú s'hauria d'estranyar que volguem consolidar aquelles eines que ens permetin vertebrar el millor futur pels ciutadans i amb un model just, integradors, acollidor, emprenedor, sòlid i solvent portes endins; a la vegada que ben agermanat i solidari portes enfora. Per això, Granados ha tornat a reclamar “un nou model de finançament i un nou sistema fiscal per tal que els ajuntaments puguin garantir la seva suficiència financera i cobrir les seves necessitats reals de servei”. L'alcalde també ha volgut però anar més enllà de la situació econòmica i ha assegurat que “ hem de ser ferms en la defensa dels nostres drets adquirits, sobretot de tots aquells que plegats hem assolit al llarg de la nostra història democràtica en el marc del nostre estat de dret”, apuntava. “ Catalunya ha de continuar fent una crida a la unitat dels seus ciutadans i ciutadanes per combatre aquelles mesures i intencions que suposin un evident retrocés en l’aplicació i desenvolupament de normes que despleguen i reforcen àmbits fonamentals de la nostra cultura i la nostra identitat, que és allò que conforma el moll de l’os la nostra manera de ser, de sentir i d’entendre”. El discurs, l'ha acabat amb un visca Catalunya, visca Salou!.

Després de l’acte on s’ha fet l’ofrena floral -que ha comptat amb més de 60 entitats del municipi- a la figura de Rafael Casanova i s'ha interpretat els Segadors a càrrec del grup Pentagralla de Reus s’ha dut a terme una audició i ballada de sardanes a la Plaça del Carrilet a càrrec de la Cobla de Reus. Després ha actuat la Colla Castellera “La Global de Salou” juntament amb les colles 'Angelets de Vallespir' i els 'Castellers del Riberal'.

Ja a la tarda, a les 19 hores, a la Plaça de Francesc Germà i al Passeig de Jaume I, es farà una trobada de Manotes (gegants).

Galeria d'imatges

11set.jpg
11set.jpg.bmp

Document Actions