Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'alcalde de Salou veu 'vergonyós' l'estat amb el que es troba el litoral amb de l'aturada de les obres del camí de Ronda

divendres 08 maig 2009

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha mostrat avui la seva 'indignació i enuig' per l'estat amb el que es troba el litoral municipal després d'efectuar una nova visita a la zona afectada per les obres del camí de Ronda, aturades des del mes de febrer.
El govern municipal considera molt greu que 'per una causa injustificada i no per motius d'interès general' l'anterior govern de Salou instés al Ministeri de Medi Ambient a paralitzar el primer tram d'aquest important projecte que va des dels Pilons i fins als Replanells quan ja s'havien iniciat els treballs.

'Nosaltres hem desbloquejat aquesta setmana el tema dipositant 51.000 euros a la caixa general de dipòsits', explicava l'alcalde. Amb aquest gest, 'les obres es podran reempendre properament' perquè, segons explicava el màxim responsable municipal, ningú discutia sobre els detalls de l'expropiació -ja que estava ben realitzada- sinó que tan sols s'havia produït una disfunció en la notificació a la comunitat de propietaris. Granados també ha explicat en roda de premsa que 'estem en un poble turísitic i això és un desastre per la nostra activitat' i ha afegit que 'en la reunió amb els tècnics de Costes el que ens hem trobat ha estat una absoluta desconfiança amb la institució de Salou. Això és el que ha aconseguit el govern anterior'.

L'alcalde, acompanyat del regidor d'Urbanisme, Marc Montagut, de tècnics municipals així com dels responsables de l'empresa adjudicatària de l'obra i de la direcció territorial del Costes, han acordat iniciar l'obra tan bon punt rebin l'ordre ministerial amb l'ànim que en un màxim de dos mesos es puguin tenir resolts la majoria d'accessos a les platges. L'alcalde també ha informat al director de l'Hotel Negresco, a la zona de Replanells, que aquest estiu hauran de conviure amb les obres perquè 'vivim del turisme i no podem donar aquesta imatge de deixadesa'.


El responsable de l'empresa adjudicatària de l'obra ha assegurat que si no s'haguessin aturat els treballs, a instàncies de l'anterior govern, en molts punts els treballs s'haurien vist culminats per a Setmana Santa. Ara però, queda pendent de veure com evolucionarà el calendari d'execució del camí a la zona, on hi ha afectacions serioses a platja Capellans i Llenguadets. La primera fase de les obres té un pressupost de 2,4 milions d'euros.

Document Actions