Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'alcalde de Salou vol coordinar amb entitats municipalistes accions per millorar el finançament turístic

Granados pretén formar una comissió mixta entre administracions i agents econòmics i empresarials

divendres 19 març 2010

El vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i president de la Comissió de Comerç de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), Josep Ma Tost, s’ha entrevistat amb l’alcalde de Salou, Pere Granados, per conèixer de primera ma la proposta de millora del finançament dels municipis turístics que van presentar conjuntament l’alcalde i el regidor de Turisme a la darrera edició de la fira turística de Madrid, FITUR, i que va aprovar el govern municipal en forma de moció durant el plenari del passat mes de gener. Tost ha manifestat el seu suport i col·laboració per tal d’avançar en aquest tema que qualifica com “imprescindible per al manteniment de la qualitat dels serveis dels municipis turístics”.

Aquest primer contacte ha servit, segons l’alcalde, “per mostrar la bona disposició i la bona sintonia entre l’Ajuntament i la FMC per iniciar una sèrie d’accions encaminades a reclamar una millora urgent del finançament dels municipis turístics”. Afegia que “la idea és formar una amplia comissió per debatre aquest tema on les administracions i els agents econòmics i empresarials, de forma conjunta, arribem a una sèrie de propostes concretes que ens garanteixin  més recursos i superar l’estat de les subvencions”. Per aquest motiu Granados manifestava que “des de l’Ajuntament es començarà a treballar un document de proposta” i que “Salou organitzarà una taula de debat on s’invitaran municipis turístics i entitats municipalistes”.  

Per la seva banda, Josep Ma Tost va manifestar que el finançament local “és un tema prioritari que s’ha de resoldre i que necessita que totes les parts implicades vagin unides i coordinades al voltant d’una proposta”.
Pere Granados, en aquest sentit, ja ha mantingut unes primeres converses amb els alcaldes de poblacions turístiques de primer ordre com ara Lloret de Mar, Sitges i Torredembarra, on la proposta ha estat molt ben rebuda.

Document Actions