Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'alcalde Pere Granados assumeix la presidència de l'AMT Sol y Playa amb el repte de consolidar la sostenibilitat de les destinacions

dilluns 28 novembre 2022

Els vuit municipis de l'AMT Sol i Platja han participat al SalouCongress, dedicat, a la seva primera edició, a la transformació integral dels municipis turístics de costa

L'Alianza de Municipios Turísticos (AMT) Sol y Playa ha celebrat a Salou una trobada per procedir al canvi de la presidència de l'entitat, que assumeix, a partir d'ara, l'alcalde de la capital de la Costa Daurada, Pere Granados, en substitució de l'alcalde d'Adeje, José Miguel Rodríguez Fraga, assumint com un dels principals reptes consolidar la sostenibilitat de les destinacions.

L'alcalde de Salou ha agraït l'esforç dels vuit municipis integrants de l'AMT Sol y Playa per continuar treballant en els grans reptes de futur del sector, "conscients de la necessària i imprescindible renovació amb criteris de sostenibilitat econòmica i social" i de continuar el camí de la innovació, "ja iniciat en molts àmbits i aspectes", ha afegit.

En aquest sentit, Granados ha destacat la necessitat de continuar aquest creixement recolzats en l'empresariat i les administracions supramunicipals, sent necessari que aquestes últimos dotin del finançament necessari aquestes destinacions, "que fem front a unes despeses sobredimensionades".

Els vuit municipis de l'AMT Sol i Platja "apostem per un turisme sostenible, intel·ligent i responsable, que faci possible la convivència i la trobada de cultures durant tot l'any", considerant Pere Granados que cal adoptar "nous criteris posant en valor el patrimoni natural i històric del nostre litoral, impulsant les energies netes i renovables que es recolzin en la desestacionalització".

També ha posat èmfasi en la necessitat de consolidar el procés de sostenibilitat econòmica en la generació d'ocupació, "compromesos amb un model de turisme que consolidi destinacions sostenibles, intel·ligents i desestacionalitzades».

Per la seva part, José Miguel Rodríguez Fraga, que a partir d'ara assumeix la Secretaria General de l'AMT Sol y Playa, ha destacat que durant la seva presidència es va avançar en la interlocució amb les administracions, "aliant-nos amb els agents que interactuen en el sector", ha assenyalat.

A més, ha recordat el treball realitzat per aconseguir la definició de 'Municipi Turístic' i la millora del finançament municipal, cosa que permet que "continuem avançant en aquest camí dins d'aquesta organització de consens", ha remarcat, amb una tasca de fer visible l'AMT Sol y Playa, i afrontant els nous reptes i responsabilitats cap a la ciutadania i el sector.

Han assistit a la reunió l'alcalde de Calvià, Alfonso Rodríguez, que assumeix la vicepresidència de l'entitat; l'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat; la primera tinenta d'alcaldia de Torremolinos, Marta Huerte, i la regidora de Turisme de San Bartolome de Tirajana, Inés Rodríguez. Telemàticament hi ha participat l'alcalde Benidorm, Antonio Pérez. A més, hi han participat el president de l'Instituto Tecnológico Hotelero, Javier García Cuenca, i el director de la mateixa entitat, Álvaro Carrillo de Albornoz, responsables de la secretaria tècnica de l'AMT Sol y Playa.

Compromís

La trobada ha comptat amb la participació del secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, i la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay. El primer ha destacat que en el context internacional "cal tenir el turisme com una argamassa que fomenta la comprensió de les diferències culturals i la voluntat de superar els problemes".

Ha apuntat que "el turisme és la solució dels nostres conflictes", valorant la feina que es realitza des dels municipis turístics "en la seva manera de fer política". En aquest sentit, Valdés ha indicat que “la nostra indústria turística afronta nous reptes i desafiaments en la gestió dels serveis públics, compromesos amb la prestació de serveis de qualitat per als visitants”.

Per això, ha posat en valor la feina dels vuit municipis de l'AMT Sol y Playa als serveis que presten a ciutadania i visitants, confirmant que "necessiten un finançament just que ens ha d'animar la resta de les administracions a posar en valor aquestes exigències".

Valdés s'ha referit al fet que els vuit municipis de l'AMT «són molt més que destinacions de sol i platja durant l'estiu, són turisme blau durant tot l'any, amb unes infraestructures envejables i que també poden atraure altres actors durant la temporada baixa, i destacant que "els turistes demanen destinacions compromesess amb la sostenibilitat, sent aquesta una de les banderes dels municipis de l'AMT Sol y Playa".


Sobre l'AMT Sol i Platja


L'Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja neix el 2017 amb la iniciativa de vuit destinacions turístiques pioneres a Espanya, com són Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, San Bartolomé de Tirajana i Torremolinos. Els objectius clau són el tractament dels problemet que afecten el finançament dels municipis turístics i el compromís amb la digitalització del sector, la sostenibilitat, l'accessibilitat i la cooperació entre destinacions. 

Galeria d'imatges

3.jpeg
05.jpg
REUNIÓ AMT-ALCALDES.JPG

Document Actions