Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'alcalde Pere Granados exposa els diferents aspectes del model de gestió turística pública de Salou al IX Fòrum Internacional de Turisme Maspalomas Costa Canària

dimarts 14 desembre 2021

Va intervenir, com a ponent, en una taula rodona per parlar de sostenibilitat, digitalització, innovació, diversificació del producte turístic, desestacionalizació i territorialització

Durant l'exposició, va reivindicar una major atenció cap als municipis turístics, per part dels governs supramunicipals

 

L’alcalde de Salou ha participat al IX Fòrum Internacional de Turisme Maspalomas Costa Canària, on ha exposat els diferents aspectes del model de gestió turística pública de Salou. 

Pere Granados intervingué a la taula rodona “Destinacions turístiques: reptes y oportunitats post COVID”, on va referir-se a conceptes clau, com la sostenibilitat, la digitalització, la innovació, la diversificació del producte turístic, la desestacionalització i la territorialització. 

La seva intervenció la va encetar agraint la invitació al Fòrum, un any més, i posant de manifest la solidaritat del municipi de Salou amb l'illa de La Palma; i també per part de l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja, organisme del què n’és vicepresident, i del qual en formen part vuit municipis turístics.

Sostenibilitat i digitalització

Abans de la irrupció de la COVID-19, Salou ja treballava la sostenibilitat. Arran de la pandèmia, però, ha estat quan s'ha posat de manifest que el camí que es va iniciar era encertat i que "ens avala aquesta estratègia", assenyalava l'alcalde. També argumentava que "la sostenibilitat i la digitalització es desenvolupen a través de l'execució de plans estratègics i de programes específics, com ara el de SEGITTUR". L'objectiu final és la consecució "d'un municipi sostenible, intel·ligent i desestacionalitzat", afirmava.

Innovació i diversificació

La innovació del producte turístic va lligada amb la diversificació, tenint en compte que "sol i platja, només, no és suficient"; encara que siguin productes que no s'esgotaran, perquè formen part d'allò que es coneix com a "turisme de natura, el qual s'ha de reivindicar". A través de la diversificació es podrà arribar a la desconcentració, evitant la sensació de saturació en un indret.

Des del Patronat Municipal de Turisme, i a través de l’Oficina d’Innovació del Producte Turístic, es treballa, des de fa temps, per dotar Salou d’una oferta més variada, una circumstància que "desestacionalitza i ens fa ser més competitius", apuntava Granados. 

Salou ha desenvolupat una acció de recuperació de totes les finques de titularitat pública al litoral, les quals s'han repoblat amb espècies vegetals autòctones. El municipi compta, actualment, amb 25 platges i cales, amb uns paisatges idíl·lics, a través de les quals es pot fer un recorregut d'uns 7 quilòmetres, i on resident i turista tenen la possibilitat de gaudir, per exemple, de la Ruta dels Miradors, dins del Camí de Ronda, on conflueixen història i cultura, ruta que es preveu donar a conèixer, pròximament, en el marc de Fitur.

Cal dir que al Fòrum, Granados va fer referència a l'important treball que es duu a terme des de Salou per recuperar el patrimoni històric, amb l’objectiu de transformar-lo en producte turístic; així com també donar-lo a conèixer al resident, amb la finalitat d'enfortir el seu sentiment de pertinença al municipi. 

Desestacionalització

Salou destaca per la seva gran oferta gastronòmica i per les accions de dinamització, com per exemple, el Tasta Salou, una iniciativa que contribueix a la desestacionalització. Igual que ho fa el turisme esportiu, que compta amb una gran oferta d'instal·lacions, va explicar l'alcalde, en el seu torn de paraula.

Territorialització

Per últim, pel que fa a la territorialització del producte turístic, Granados va posar en valor el turisme enològic, ja que "Salou es troba envoltat del màxim nombre de denominacions d'origen que hi ha al territori espanyol, 8, en concret, i totes de gran prestigi". "La interacció entre la costa i l'interior és absolutament necessària", va dir, i va finalitzar la intervenció esmentant la importància dels plans estratègics de mobilitat sostenible, amb la creació de més espais per a les persones.

L’alcalde va compartir taula amb: l'expresidenta d'Equador, Rosalía ArteagaNatalia Martínez Páramo, cap de la Unidad Agencia Ejecutiva para las Pymes, Turisme Comissió Europea; María Inés Rodríguez Moreno, regidora de Turisme, Hisenda i Patrimoni Municipal de San Bartolomé de Tirajana; i Armando Bojórquez, CEO de Viajes Bojórquez i asesor de turisme al Senat, a Mèxic. La moderadora de la taula va ser Cecilia Kindelán Amorrich, doctora en Comunicació i Membre de l'ICI de la RAED.

 

 

Galeria d'imatges

2 Maspalomas.png
3 Maspalomas.jpeg

Document Actions