Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'arquebisbe de Tarragona i l'alcalde de Salou inauguren la nova seu de Cáritas Salou

Jaume Pujol ha beneït les instal·lacions ubicades al carrer Ciutat de Reus i ha destapat una placa conjuntament amb el batlle

diumenge 18 març 2012

Càritas Interparroquial de Salou disposa ja d'un local en funcionament al carrer Ciutat de Reus del municipi. Avui s'han inaugurat oficialment els treballs després d'un llarg procés gestat a principis del 2011 gràcies a un conveni urbanístic signat entre l’Ajuntament de Salou i l’Arquebisbat de Tarragona. A la nova seu, ubicada al que es coneix com l'antiga casa dels mestres, s'hi han donat cita l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; junt amb l'alcalde Pere Granados, acompanyats del director de Cáritas diocesana de Tarragona, Francesc Roig; dels mossens de les esglésies de Salou Santiago Soro i Josep Mª Prats a més del director i del coordinador de Cáritas Salou, Esteve Tomàs i Joan Roig, respectivament. A la inauguració també hi ha estat presents altres regidors del consistori, entre ells el d’Acció Social o el Gestió de Territori i de membres de la societat civil i col·laboradors de l’entitat.

L’alcalde, Pere Granados, ha titllat de “molt bon acord”  el que es va arribar en el seu dia per tal de dur a terme l’intercanvi de terrenys entre Ajuntament i Arquebisbat i ha assegurat que “és molt lloable la tasca de Cáritas perquè treieu temps de la vostra vida personal per donar temps als altres i això és altruïsme”. Per la seva part, l’arquebisbe de Tarragona, ha comparat l’església amb un arbre que dóna fruits i en aquest context existeix Cáritas. “Cáritas és un cor que estima i que mira a les persones; una entitat que posa el missatge de Jesús en pràctica i, en definitiva, -ha assenyalat- tot va unit al desig d’ajudar”.

 

Després dels parlaments Pujol ha beneït les instal·lacions i, posteriorment, ha destapat una placa commemorativa de l'acte conjuntament amb l’alcalde. L’edifici però ja fa unes setmanes que va entrar en funcionament i dóna servei a 239 families de Salou en una situació desfavorida. Al nou edifici es duen a termes diverses tasques; entre les quals dispensar els aliments als més necessitats; però també amb dependències dedicades al personal voluntari de l'entitat com una sala de reunions; un magatzem d’aliments i també –a la segona planta- un centre relacionat amb activitats de la parròquia.

 

Cal recordar que aquest edifici, d'antiga titularitat municipal ha passat a mans de l'arquebisbat després que aquests accedíssin a la transformació urbanística de l’entorn de l’església de Santa Maria del Mar a través d'una permuta. Els serveis tècnics d'arquitectura municipals ja treballen en un projecte de rehabilitació de l’entorn de l’església per convertir l’actual pati en una zona d’accés públic enjardinat i que doni servei a la ciutadania en general i que dignifiqui la zona, a més d’enderrocar l’actual casa de Càritas. Es tracta d’una superfície de quasi 640 metres quadrats que inclou l’edificació, el jardí i dues puntes de terreny situades just a tocar de l’àbsida de l’església. A més, segons la qualificació del POUM hi ha una altra petita porció de terreny de 182 metres quadrats que llinda al carrer Mestral i que també es dignificarà, obrint-se com a espai per a la ciutadania.

Galeria d'imatges

DSC_0210.JPG
DSCN5127.JPG
DSC_0210.JPG
DSCN5127.JPG

Document Actions