Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les excavacions al poblat ibèric de la Cella posen al descobert una important resta de muralla

Salou demana una trobada amb el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona perquè la muralla s’endinsa en els seus terrenys

dilluns 14 maig 2012

Els treballs d’intervenció arqueològica que s’estan duent a terme al jaciment ibèric de la Cella estan donant gran resultats pel que fa al nivell de les troballes i de les restes d’habitatges i de muralla que s’hi ha localitzat. En aquesta campanya d’excavació s’han posat en valor murs de més d’1,70 metres que deixen entreveure una estructura molt ordenada de poblat; amb diverses estances i habitatges de grans dimensions que van a parar a una suposada plaça o carrer, encara per descobrir. Aquest migdia, l’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, han visitat les excavacions que es troben ubicades al costat de la zona de la Pedrera i han seguit d’aprop les explicacions del director de l’excavació Ramon Ferré.

Es tracta d’un jaciment ibèric, del segle tercer, el més important del Tarragonès en el qual s’està treballant i que té un gran potencial ja que es tracta d’un dels assentaments més importants de la Tàrraco ibèrica. En la visita, s’ha mostrat com en les darreres prospeccions s’ha trobat  un mur que podria arribar als 20 metres de llargada i que seria la muralla d’aquest poblat, que delimitaria el perímetre de tota l’àrea. En aquest sentit, i veient la direcció del mur cap als terrenys de l’Autoritat Portuària de Tarragona l’alcalde ha demanat una entrevista amb el president del Port per tal de treballar conjuntament a la zona. Ferré ha explicat que hi ha una llar de foc localitzada; a més d’altres peces dels habitants del poblat que van apareixent amb l’excavació però que “dona la impressió que està molt ben  planificat”.

Segons ha recordat el batlle aquest poblat, pretén integrar-se dins del circuit de visites del municipi i posar en valor el patrimoni local. De fet, cal destacar com pel costat mateix del jaciment i a tocar dels nius de les metralladores s’està definint el pas d’una següent fase del camí de Ronda. “Pretenem tematitzar la zona, convertir-la en un museu i fer-la visitable i, alhora, integrar aquest espai  dins el camí de Ronda amb una aposta més històrica”, ha explicat l’alcalde. Per la seva part, el director de l’excavació ha assegurat que hi ha estructures molt potents que hauran de consolidar i reforçar; tot protegint-lo de l’acció del vent ja que els murs tenen alçades considerables.

Galeria d'imatges

llar_de_foc.JPG
excavacio_1.JPG
excavacio_1.JPG
llar_de_foc.JPG

Document Actions