Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les obres de la nova llar d'infants municipal i del nou CEIP de Salou van a bon ritme

dimarts 17 febrer 2009

Els treballs de construcció de la llar d'infants municipal Cavallet de Mar i del CEIP Salou II (que serà anomenat Vora-mar) van a bon ritme. Ho han pogut comprovar aquest dilluns passat, durant la seva visita a les obres, l'alcalde de Salou, Antonio Banyeres; el regidor de Planificació Territorial, Pablo Otal; i el regidor d'Ensenyament, Paco Gaya, acompanyats pels tècnics municipals d'arquitectura.

Així, segons les previsions, la nova llar d'infants, que serà la segona pública existent a la ciutat i que estarà situada al carrer Domènech Sugrañes i Gras, entre el carrer Maria Castillo i l'Avinguda de Pau Casals, podrà estar en funcionament el proper curs, que començarà el mes setembre. I els alumnes del CEIP Salou II, que actualment ocupen uns mòduls prefabricats al pati del CEIP Salou, podran traslladar-se a les noves instal·lacions, ubicades al costat de la llar d'infants, al carrer Maria Castillo, a partir de Setmana Santa.

Recordem que la llar d'infants municipal Cavallet de Mar tindrà capacitat per a un total de 82 infants: 16 de 0 a 1 anys; 26 d'1 a 2 anys; i 40 de 2 a 3 anys i s'ha dissenyat com un conjunt de 'petits edificis' units per un carrer interior. La volumetria de l'edificació es planteja, doncs, a través de prismes cúbics, col·locats horitzontalment o verticalment i d'un color diferenciat a la cara interna de cada prisma. D'aquesta manera, es proposa la identificació de l'escola amb un joc d'arquitectura (com el Lego) i l'infant hi interactua, identificant 'la seva capsa' com 'la seva aula'.
El solar urbà sobre el qual s'està aixecant aquest equipament té una superfície de 5.578 metres quadrats, dels quals s'estan edificant 1.090 metres quadrats. Els 4.487 metres quadrats restants quedaran lliure d'edificació (es destinaran al pati, la zona enjardinada, l'aparcament, etc).

Les obres de la llar d'infants Cavallet de Mar tenen un cost de 1.430.000 euros.

Document Actions