Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Les obres d'estabilització del Xalet Torremar ,a bon ritme

dilluns 19 octubre 2009

Els tècnics han fixat el mes de febrer com a data de lliurament de l'obra

L'alcalde de Salou, Pere Granados, junt amb el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, el de Turisme, Alberto del Hierro, i el de serveis interns, Jesús Barragán; han fet aquest matí una visita d'obres al xalet Torremar, ubicat al passeig Jaume I junt amb els tècnics municipals per veure l'avançament de les obres. L'empresa Recop Restauracions Arquitectòniques és l'encarregada de dur a terme els treballs de rehabilitació integral d'aquest edifici, seu del Patronat de Turisme, que es va haver de desallotjar per les esquerdes sorgides fruit d'uns treballs a un edifici proper. Aquest passat mes de maig es va signar l'adjudicació definitiva de les obres per un import de 565.149 euros.
Segons han explicat els tècnics la part més complexa de l'obra ja s'ha gairebé enllestit i ha consistit en la injecció d'un cinturó de formigó al voltant de l'edifici per reforçar el perímetre a més de la instal·lació d'uns tensors a la fonamentació de l'edifici i també a les parts altes per tal d'enfortir l'estructura. A partir d'aquesta fase, els treballadors estan reparant les esquerdes amb grapes de ferro i reomplint-les amb morter. 'La col·locació dels tensors farà que l'edifici es torni a posar a lloc i així ens garanteixen que l'estabilització serà total', explicava el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut.
Per la seva part, el regidor de Turisme, Alberto del Hierro, assegurava que 'Salou necessita l'equipament enllestit per donar una bona imatge de cara al visitant en un punt emblemàtic de la localitat', des d'on treballaven els serveis tècnics i els d'atenció al visitant abans que sortíssin les escletxes.

Ara mateix, els responsables d'obra estan actuant a les façanes així com al subsòl d'on s'han hagut de treure moltes tones d'arena fina que es trobaven als fonaments. Les obres, a més de la reparació de les escletxes també preveuen el canvi de fusteria, millora de les cobertes als terrats; el repàs i canvi de les instal·lacions elèctriques i d'altres obres per deixar totalment restaurat aquest xalet de gran atractiu.
L'alcalde, Pere Granados, s'ha mostrat molt satisfet per com avança l'obra que finalitzarà el mes de febrer. Si no hi ha contratemps per la Setmana Santa ja s'haurà fet el trasllat i el xalet estarà en ple funcionament.

Document Actions