Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

'Les serendipities de zelaznog', a la Torre Vella

Aquest divendres s’inaugura la mostra que es podrà veure fins al 4 de maig

dimecres 28 març 2012

A Luis González (Igualada, 1963) li agrada definir la seva obra com a Collage Pop Povera. Tècnicament podríem parlar, per referir-nos a la seva obra, d’Art Trobat o Ready Made. Les seves creacions aprofiten el paper imprès per folrar tota mena d’objectes (ulleres, màquines de fotografiar, pinces, cadires, espais, murs, portes, marcs,...) i amb ells fer composicions en format de collage i assemblatge. Aquesta obra és la que es podrà veure a partir d’aquest divendres 30 de març a les vuit del vespre en la inauguració de la mostra de la Torre Vella.

Malgrat que el collage té una antiguitat de 100 anys, i suficient bagatge com a disciplina pròpia, no és comú trobar un artista que es dediqui exclusivament a realitzar obres d’aquestes característiques. Luis González utilitza objectes d’ús corrent, que en el seu origen no han estat pensats per realitzar una funció artística, i, amb una subtil manipulació, té la pretensió que siguin valorats com a objectes estètics. Parlem d’un art objectual, d’un art informal en el sentit de negar el valor inicial de la forma, tot transformant-la i proporcionar-li una altra funció per a la qual va ser creada.

En un moment d’incertesa, de crisi com l’actual, el missatge de les seves obres és senzill: reciclar o reutilitzar objectes, en l’àmbit artístic, és una manera de posicionar-se davant del desenvolupament econòmic i social d’aquest principi de segle.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

EXPOSICIO_-_Muestra_2.jpg

Document Actions