Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'Escola Municipal de Música de Salou, un exemple d'integració dels alumnes amb discapacitat visual

dimarts 08 abril 2008

La integració de nens amb discapacitat visual a l'Escola Municipal de Música de Salou (EMMS) ha estat posada com a exemple aquest passat divendres al departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Les professores de l'EMMS Begoña Romero (de llenguatge musical) i Montserrat Crusat (de piano) han estat convidades com a ponents en unes jornades de presentació del centre de recursos educatius ONCE Barcelona per explicar la seva experiència docent a l'Escola Municipal de Música de Salou, una de les primeres escoles en acollir infants amb minusvalidesa visual.

Per l'EMMS, en concret, han passat ja un total de 3 alumnes invidents. Actualment, n'hi ha 2: Alisson da Silva, de 9 anys, un dels recentment seleccionats a la 1ª Mostra de Pianistes de les Comarques de Tarragona que el proper 25 d'abril, a les 19 hores, actuarà a la sala Xavier Turull de la mateixa escola; i Alejandro Rodulfo, de 5 anys, que com la resta de nens de la seva edat està aprenent llenguatge musical.

Aquests nens, segons ha assenyalat Montserrat Crusat, requereixen una atenció especial; i uns materials i recursos diferents. D'això és conscient l'administració catalana, tal com van dir divendres passat Eulàlia Taché, subdirectora general d'Ensenyaments Artístics i Especialitzats; i Pepita Coromines, subdirectora general de Gestió de Serveis a la Comunitat. Ambdues representants del govern català van manifestar que hi ha una bona predisposició per part de la Generalitat de donar suport a aquest tipus d'ensenyament.

'Per poder comunicar-se amb els alumnes invidents, primerament, els professors han de saber el llenguatge Braille i esforçar-se per explicar-los el que no poden veure', ha apuntat Crusat, tot destacant els beneficis que té l'aprenentatge de música per als infants en general.

Document Actions