Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Lluís Castán i Albert Giménez oferiran aquest dimecres un concert de violí i piano dins del Cicle de Joves Intèrprets de Salou

dimarts 08 abril 2008

Dins el Cicle de Joves Intèrprets, la Regidoria de Cultura ha programat per demà dimecres 9 d'abril, a les 20.30 hores, un concert de violí i piano, a càrrec de Lluís Castán i Albert Giménez, respectivament. D'aquesta manera, es podrà escoltar de forma gratuïta a la sala Xavier Turull de l'Escola Municipal de Música, peces dels compositors Johannes Brahms, Olivier Messiaen, Edward Elgar i P.I. Tchaikovsky.

Els currículums de Lluís Castán i Albert Giménez contenen diverses dades destacables. Així, per exemple, Castán, nascut a Reus l'any 1987, ofereix actuacions a diferents poblacions de la geografia catalana, tant en duet amb piano com en quartet de corda. Ha estat membre de la 'Martinu Ensemble', una agrupació cambrística que interpreta obres poc conegudes en el panorama musical, i amb la qual va obtenir l'any 2006 el segon premi i el premi del públic en el concurs ' Montserrat Alavedra' de música de cambra.

També va ser guardonat amb el segon premi l'any 2004 en el 'Concurs de joves intèrprets de Salou' i l'any 2007 amb el primer premi en el 'I concurs de Joventuts Musicals de Sant Cugat del Vallès'. A nivell orquestral, a més, és membre titular de la Orquestra Simfònica de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), de la qual ha estat concertino.

Per la seva banda, Giménez, que va néixer a Barcelona l'any 1970, ha obtingut diversos premis a concursos de piano: Segon premi al Concurs Internacional de San Sebastián, Primer premi al concurs Ciutat de Berga, Primer premi a la Mostra de Música de la Generalitat de Catalunya i premi al millor intèrpret de piano al 'Festival de Jovenes Músicos de Barcelona'.

Des del 1989 fa concerts regularment tant com a solista com en diferents formacions de música de cambra. Ha actuat a la majoria de ciutats catalanes i a gran part del territori espanyol, incloent sales com el Palau de la Música (en quatre ocasions), l'Auditori de Zaragoza (sala gran), Auditori Alfredo Kraus de Madrid. També ha actuat a Anglaterra, França, Bèlgica i Luxemburg.

Uns altres detalls remarcables de la seva trajectòria professional és que ha enregistrat en directe i en estudi per a Catalunya Música, RNE Radio 2, Ràdio 4, COM Ràdio,TVE i TV3. Actualment és repertorista a l'ESMUC i al Conservatori de Badalona.

Document Actions