Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L'obra de canalització de pluvials a la Cala Font, a punt de finalitzar

dilluns 30 novembre 2020

L'alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, i diversos tècnics municipals i també de Sorea, ha visitat, recentment, aquestes obres i les de l’aparcament dissuasiu de l’Avinguda de Joan Fuster

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, i de tècnics municipals i també de Sorea, ha visitat, recentment, les obres de canalització de les aigües pluvials que són a punt de finalitzar a la Cala Font.

L’actuació consisteix en construir un sistema d’evacuació i canalització de l’aigua, producte de les pluges, que baixa amb molta força pel carrer de les Dunes i impacta, directament, contra la sorra de la cala, erosionant-la i malmetent-la. Tanmateix, ara, amb aquesta nova obra que és a punt de finalitzar, l’aigua arribarà al mar sense franquejar la platja, cosa que la protegirà i en conservarà la seva forma”.

Segons l’alcalde, Pere Granados, “el nostre objectiu amb aquestes actuacions que estem duent a terme és preservar i posar en valor tota la riquesa paisatgística, mediambiental i geològica del Cap Salou”. Així mateix, l’alcalde ha destacat el patrimoni històric i cultural al voltant del litoral, i ha afirmat que “estem treballant per crear un producte turístic sostenible i responsable amb el medi natural”; tot recordant que “hem adquirit més del 90 per cent de les finques del litoral salouenc, que ara són patrimoni públic”.

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, ha manifestat que “amb aquesta actuació hem resolt un problema de danys que es produïen a la platja quan plovia molt”. A més, “hem naturalitzat un petit tram del Camí de Ronda, fent-lo més accessible”.

El pressupost de l’obra ha estat de 37.000 euros, a més de 4.000 euros per a la jardineria.

 

Fanals solars, a l'aparcament dissuasiu de L'Avinguda Joan Fuster

Per altra banda, l’alcalde també s’ha desplaçat, recentment, a l’aparcament dissuasiu de l’Avinguda de Joan Fuster per conèixer el funcionament dels nous fanals solars, independents de la xarxa. Aquests són totalment autònoms, amb placa solar fotovoltaica integrada i bateria de liti, per acumular l’electricitat durant el dia i poder funcionar tota la nit.

L’alcalde explicava que “la instal·lació d’aquests fanals, ecològics i no contaminants, forma part d’una prova pilot”, emmarcada dins de l’aposta “per tal que Salou sigui un municipi sostenible i intel·ligent”.

El regidor Marc Montagut assenyalava que són un total de 45 els fanals solars que hi ha a la l’aparcament dissuasiu de Joan Fuster, que disposa de 250 places. De la nova il·luminació ha destacat que "es tracta d'una energia neta i que la seguirem implantant a la resta del municipi”.

Galeria d'imatges

1.JPG
3.JPG
4.JPG
2.JPG
5.JPG
6.JPG
8.JPG
9.JPG
11.JPG
12.JPG

Document Actions