Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Més de 300 nens i nenes de Salou ballen sardanes per Sant Jordi

dimecres 23 abril 2014

Els escolars han dut a terme aquesta tarda la cloenda del projecte d’educació cultural ‘la sardana a l’Escola’

 

Més de 300 nens i  nenes de quart i cinquè curs de les escoles de Salou (Elisabeth, Vora Mar; Salou, Europa i Santa Maria del Mar) han participat aquesta tarda en la sessió de cloenda del taller de sardanes que s’inclou dins el programa d'educació cultural “La Sardana a l'Escola”, finançat per la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Salou. Avui, els alumnes han participat en la gran ballada de sardanes coincidint amb els actes de la festivitat de Sant Jordi.

Aquesta activitat està adreçada a les escoles de primària del municipi de Salou que desitgen donar a conèixer i divulgar entre els escolars en el fenomen sociocultural de la sardana i oferir la possibilitat d’aprendre a ballar-la als seus alumnes com a eina d’integració i cohesió.

Avui, en la gran ballada final, els joves han demostrat els coneixements adquirits al llarg de les classes i han ballat junt amb els professors i també s’han sumat a la rotllana tant l’alcalde de Salou, Pere Granados, com la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez i la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez.

La regidora Gómez, expressava la seva satisfacció per com s’ha desenvolupat l’acte a més de destacar que serveix perfectament com a “eina per donar a conèixer la riquesa de la cultura popular catalana i a més de difondre el patrimoni cultural, social i històric propi tot participant en la seva conservació i difusió”.

El projecte ‘Sardanes a les escoles’ del municipi de Salou és un programa pedagògic i divulgatiu que pretén fomentar el coneixement de la sardana entre els alumnes de les escoles de Salou durant l'horari lectiu de les escoles.

El programa s’adapta al currículum escolar, concretant-se amb els diversos punts de contacte amb les matèries de música, educació corporal, història o fins i tot, les matemàtiques.

Galeria d'imatges

sardanes_home.jpg
P1010510.JPG

Document Actions