Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Mil salouencs han celebrat avui el 23 aniversari de la Segregació en una paella popular

Al matí, els nens i nenes han cuinat un 'panellot' de més de 30 quilos

dimarts 30 octubre 2012

Salou recorda avui que ja fa 23 anys que és un municipi independent i de ple dret després que el 30 d'octubre de 1989 el Tribunal Suprem concedís la segregació i per tant la independència administrativa de Vila-seca. Aquest migdia els regidors de l'Ajuntament, encapçalats per l'alcalde de Salou Pere Granados han servit una multitudinària paella a prop de mil persones al Parc de Manuel Albinyana on també hi han estat presents altres autoritats. El batlle ha destacat que “el dinar és una gran excusa per tal que els salouencs i salouenques es retrobin amb la família i amics per celebrar a l'aire lliure aquell 30 d'octubre en que Salou va fer un pas endavant definitiu com a poble aconseguint una plena autonomia municipal”. Al voltant de la paella s'han congregat prop de mil persones que han gaudit per dos euros de l'arròs, a més de pa, la beguda i el postre. La recaptació d'aquest dinar -com és ja tradicional- serà solidària i anirà destinada a entitats de caràcter benèfic del municipi.

Però les activitats del dia han començat amb una ofrena floral i un vermut popular al carrer València organitzat per l'Associació d'Amics del 30 d'octubre a més d'una activitat relacionada a la tradició catalana de menjar panellets per Tots Sants. Així, per part del Club Xic’s s’ha organitzat una activitat per a la canalla que ha suposat la confecció del Panellot (el panellet més gran del món) amb una massa que ha superat els 30 quilos i on els molts nens i nenes que han acudit aquest matí a la plaça del Carrilet han pogut cuinar activament. El panellot d'enguany ha superat en més de 5 quilos el que ja es va cuinar l'any passat. Aquesta tarda se servirà el panellot junt amb una xocolatada per a la canalla. Si bé, el promotor de l’acte és la Regidoria d’Infància de l’Ajuntament de Salou, altres entitats de caire privat que no han volgut perdre la oportunitat de col·laborar en un divertit repte que fomenta la tradició gastronòmica catalana entre els més menuts a l'hora de treballar una base amb ametlla ratllada, sucre, i altres ingredients naturals.

Galeria d'imatges

foto_paella_1.JPG
foto_cues_paella.JPG
panelllot.JPG
cues.JPG
panelllot.JPG
foto_paella_1.JPG
cues.JPG

Document Actions