Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Mobilitat, a través de la Policia Local, enceta un estiu més la campanya: ‘L’espai públic és de tots! Respecta’l!!!’

Enguany, aquesta campanya de conscienciació i informació sobre el correcte ús i la bona circulació amb la bicicleta, ve acompanyada de l’augment de cinquanta noves places habilitades pel seu estacionament

dijous 12 juliol 2012

La regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat amb l’objectiu de millorar la circulació i la convivència entre ciclistes i vianants, recupera un cop més la campanya: ‘Salou, espai de convivència. L’espai públic és de tots! Respecta’l!!!’

Sempre tenint present que la bicicleta no és un mitjà de transport perillós; sinó beneficiós per a la salut i el Medi Ambient, la Policia Local de Salou vol transmetre als ciclistes una sèrie de recomanacions per pròpia seguretat i per aconseguir un espai públic lliure de perills.

L’objectiu de la campanya informativa i de conscienciació és reflectir que la bicicleta és un bon recurs ecològic; però de la mateixa manera destacar amb fermesa, per una qüestió de seguretat viària, que els carrers i les voreres no són els llocs més adients per fer curses i s’han de respectar les senyals de circulació, donant sempre preferència de pas als vianants.

També des de la Policia Local  es recorda la importància d'estacionar les bicicletes als llocs habilitats per al seu ús i no pas als arbres o mobiliari urbà. Per aquesta raó des del departament de Mobilitat es recorda que enguany, s’han creat cinquanta places més d’aparcament per a bicicletes que es sumen als centenars de places ubicades per tot el municipi. D’aquesta manera, s’han establert noves places als següents llocs: 16 places a la Platja Llarga, 10 places més a la Plaça Venus, 16 places als carrers transversals del Passeig Jaume I, 8 places al carrer Colom.

Des de la regidoria de Mobilitat s’aconsella als ciclistes per pròpia seguretat, les següents recomanacions:

Fer servir el casc, és imprescindible per la teva seguretat.

No portar a ningú al darrere.

Mai s’han de deixar anar les mans de la bicicleta.

No s’han de fer ziga-zagues entre els vianants, ni utilitzar els carrers i les voreres del municipi per fer curses.

Sempre que vagis en bicicleta per les voreres s’ha de prendre les següents precaucions:

Respecta sempre la preferència dels vianants i adequa la velocitat a la dels vianants, sense superar els 10 km/h.

Evita fer qualsevol maniobra que pugui afectar la seguretat dels vianants i respecta la distància d’1 metre de separació.

Per altra banda, sempre s’ha de evitar circular a menys d’1 metre de les façanes.

Les infraccions, per als infractors reincidents, segons es recull en l’ordenança de trànsit poden ser d’entre 60 i 200 euros en funció de la gravetat dels fets.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, va destacar que “l’esperit de la campanya és millorar i consolidar el respecte entre ciclistes i vianants, des de la informació”.

Galeria d'imatges

Foto_NdP.JPG
Foto_NdP.JPG

Document Actions