Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Nou impuls per finalitzar el Camí de Ronda de Salou, abans de l’estiu de l’any vinent

dimecres 02 febrer 2022

L’alcalde de Salou, Pere Granados, anuncia que s’actuarà a la platja del Racó de Salou, a tocar a La Pineda, adequant i renaturalitzant tot l’àmbit

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados; acompanyat del regidor i vicepresident del Patronat Municipal de Turisme, Hèctor Maiquez, i de l’arquitecte municipal, Josep Maria Ferran; va mantenir ahir al matí, a l’Ajuntament de Salou, una reunió amb el president de l’Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset, acompanyat del director general de l’Autoritat Portuària, Ramon Ignasi García, i el director d’Infraestructures de l’Autoritat Portuària, Carles Segura; a la qual també hi va assistir Antoni Espanya, cap del Servei Territorial de Costes de Tarragona. La reunió va servir per anar organitzant i coordinant les diverses actuacions previstes per a la finalització definitiva del Camí de Ronda, principalment, les que afecten el darrer tram a Llevant, que se situen en el transcurs dels terrenys gestionats per l’Autoritat Portuària, i que van des de la Talaïa fins el Racó de Salou. 
 
Per part de l’Ajuntament de Salou, i en base al projecte marc aprovat pel “Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico”, es redactaran les intervencions a dur a terme en aquells elements paisatgístics a recuperar en aquest àmbit portuari, pels quals es preveu una inversió de 500.000 euros, a càrrec del Ministeri. La idea és que es puguin executar entre l’hivern de 2022 i la primavera de 2023.

 

L’alcalde de Salou s’ha felicitat per aquest consens i unitat d’actuació en la finalització “d’un projecte que no solament recupera i protegeix un important patrimoni natural i paisatgístic de Salou, sinó també que recupera una part de la història del municipi, que posarem en valor”.

 

En aquest sentit va incidir en la importància d’establir un àmbit de col·laboració i de treball entre les tres administracions (Ajuntament, Autoritat Portuària i Estat), per tal de d’obtenir fons de finançament “en base a un projecte conjunt que permeti dur a terme la restauració, adequació i divulgació de les construccions històriques i jaciments arqueològics que es troben al llarg del Camí de Ronda”, en referència a les estructures de la Guerra Civil i el jaciment protohistòric de Kal·lípolis, entre d’altres. Altres obres de condicionament en marxa 
 
També es va tractar sobre la marxa de dues obres previstes en dos trams del Camí de Ronda que realitzarà el Ministeri, enguany, i que permetrien l’adequació de dos espais de primera línia de mar i la seva connexió. Es tracta d’un pas entre la Cala Morisca i el Parc de les Ànimes; i un pas per la Cala de la Penya Tallada.

Es va tractar, també, sobre les obres, actualment en curs, a càrrec de l'Autoritat Portuària, que habilitarà el pas per terrenys públics portuaris, i que permetrà passar amb condicions de seguretat des del Racó, fins el Turó de la Talaïa. L'actuació es va iniciar al desembre passat i es preveu que les obres estiguin acabades abans de la temporada turística de 2022. El president del Port, Josep M. Cruset, valora positivament la trobada i afirma que “amb aquesta i altres actuacions l’Autoritat Portuària de Tarragona contribueix a recuperar espais naturals, i a impulsar el progrés i millorar el benestar dels municipis del seu entorn”.

La platja del Racó de Salou

D’altra banda, l’alcalde ha anunciat que Ajuntament de Salou i l'Autoritat Portuària actuaran, pròximament, en la millora de l’espai i entorn de la platja del Racó de Salou, accés al nou Camí de Ronda, on es preveu naturalitzar l’entorn (fins ara, era un aparcament) i habilitar un pas peatonal fins a l’espigó de la Punta Prima.

 

Document Actions