Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Oberta al públic la Masia Catalana després dels treballs de reforma

Nombroses persones van poder gaudir del primer dia d’obertura d’aquest espai després de la remodelació i recuperació realitzada

dimarts 17 maig 2011

Ahir es van obrir  les portes de la Masia Catalana, després dels treballs de rehabilitació de l’indret. Les portes es van obrir a les 19 hores i nombroses persones es van interessar per aquest espai de fàcil accès. El projecte, que ha seguit les directrius del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Salou i la resta d’ordenances municipals ha consistit en la rehabilitació i reconstrucció de l’edifici. El cost dels treballs han estat de 460.000 euros i han s’han executat per part de l’empresa Rovesa.
L’alcalde, Pere Granados, ha explicat que “aquest és un espai de la ciutat que durant molt de temps ha estat desaprofitat i que des del l’Ajuntament ens hem proposat que els ciutadans puguin gaudir d’aquest tot l’any” i ha afegit que “amb el projecte de la Masia Catalana fem un esforç per tal d’aprofitar al màxim els recursos dels que disposem tot potenciant la promoció del turisme de qualitat”. L’estudi d’arquitectura OON ha estat l’encarregat del redisseny de la zona. “El projecte es basa en el respecte a la masia existent amb la voluntat de realçar el seu valor”, ha dit el batlle. A més, s’han instal•lat un seguit de jocs infantils per tal de cobrir un buit existent d’aquest serveis a la zona.

El parc està ocupat majoritàriament per zones enjardinades però existeixen també una sèrie de edificis de 1974 que recreen diverses construccions típiques de l’àmbit rural català. Aquestes construccions estan deshabitades en l’actualitat, presenten un estat de conservació lleugerament degradat i tenen un ús molt puntual, limitant-se majoritàriament l’ús del parc a les zones d’aire lliure. En aquest sentit, amb caràcter immediat es rehabilitaran; a més de canviar la tanca d’accés al parc, obrint-la al vianant i substituint el paviment de les voreres. En aquest punt, en lloc de la única entrada se’n faran cinc fent de l’espai una zona més permeable i que atregui al vianant.
La parcel•la del Parc de la Masia Catalana té 5.260. El terreny limita amb el carrer Carles Buigues on té la façana principal i amb el carrer Vendrell i el carrer Ramon Llull als laterals. Finalment, limita amb la parcel•la que ocupa el Hotel Mediterrani.

Galeria d'imatges

DSC_8659.JPG
DSCN9987.JPG
DSCN9979.JPG
DSCN9987.JPG
DSC_8659.JPG
DSCN9979.JPG

Document Actions