Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Pere Granados torna a ser investit alcalde de Salou amb el suport dels vuit regidors del seu grup municipal

dissabte 13 juny 2015

Aquest migdia ha tingut lloc el plenari constituent enmig d'una gran expectació

La setena corporació de la capital de la Costa Daurada està formada per 21 regidors: 8 de CiU; 4 de C's; 4 de PSC; 2 del PP; 2 d'ERC i 1 de Guanyem

El batlle ha assegurat que té la intenció d’obrir l’encàrrec de govern a la col·laboració d’aquells grups que mostrin interès de fer front comú en pro de Salou


La sala de plens de l'Ajuntament de Salou ha quedat avui petita per seguir el debat d'investidura de la setena corporació que afronta el mandat 2015-2019. Avui, en el decurs del plenari els 21 regidors han jurat o promès el càrrec i després s'ha sotmès a votació l'elecció del nou alcalde. Així, en la primera votació secreta cap candidat ha assolit la majoria necessària (11 vots) i per tant, automàticament ha quedat escollit nou alcalde el cap de llista del partit més votat a les darreres eleccions del 24 de març. Així, l'independent Pere Granados cap de llista per CiU -la força que va aconseguir 8 regidors- ha tornat a agafar la vara d'alcalde per tercer mandat consecutiu i després de 6 anys en el càrrec com a màxima autoritat municipal.
En el discurs d'investidura Granados primer ha volgut expressar “el més profund agraïment als companys de Convergència, d’Unió i de FUPS, per fer-me l’honor i la confiança de nomenar-me i investir-me com alcalde d’aquesta vila per aquest nou mandat”. A més d'assegurar respecte del càrrec que “ exerciré amb la millor disposició al diàleg i a l’entesa, escoltant i recollint, si s’escau, totes aquelles propostes, polítiques i de la societat civil, que siguin útils i estiguin al servei dels interessos generals de la nostra ciutat, i tinguin com a objectiu fonamental el progrés i el benestar social de Salou”.
Però Granados -vist el resultat de la votació en el debat d'investidura- també ha expressat un desig:“m’agradaria comptar amb totes aquelles forces polítiques municipals amb les quals hi hagi sintonia de principis i coincidències programàtiques que ens permetin arribar a acords importants de ciutat. Del meu grup espero i els demano dedicació, col·laboració i esperit de servei; perquè és un deure i un compromís dels que formarem l’equip de govern correspondre amb total respecte a la voluntat de la societat salouenca clarament expressada a les urnes”.

Pel que fa a la feina que s'ha de començar des d'avui mateix, el batlle ha expressat que “entenem que queda molt per fer encara i volem desenvolupar el nostre compromís polític per Salou amb un projecte de ciutat social, que és la suma de propostes estratègiques on es prioritzarà el benestar i la qualitat de vida de les persones, les famílies i els col·lectius de la societat, a través de dinamitzar el nostre teixit econòmic i crear les condicions per a la inversió, i obrint un nou període de grans transformacions urbanes”.

Granados també ha advertit que “com a alcalde manifesto la meva sincera intenció d’obrir l’encàrrec de govern a la col·laboració d’aquells grups que mostrin interès de fer front comú i bona disposició a l’entesa i a la coresponsabilitat, per compartir la tasca de gestionar Salou i desenvolupar projectes i iniciatives compartides de ciutat”.

Per part dels portaveus, el primer a intervenir ha estat el candidat de Guanyem, Vicente Macías, qui ha assegurat que “estarem encantats de recolzar les propostes que siguin bones per Salou i exercir amb fermesa la nostra oposició; però sempre oberts a dialogar”.

Després, ha pres la paraula Sandro Boquet cap de llista d'ERC, qui ha fet un al·legat en pro de la independència de Catalunya en primer lloc i, posteriorment, ha manifestat que “les persones són la prioritat” i que treballaran “per aconseguir una ciutat justa, equilibrada, potenciant els barris i tractant-los de manera igualitària”.

El següent en intervenir ha estat Mario Garcia del PP, qui després de felicitar l'alcalde i a tots els regidors investits ha expressat el seu convenciment que “és responsabilitat de tots treballar per Salou i fer política en majúscules i amb diàleg”, ja que, ha explicat, “els polítics ens devem als ciutadans”.

Els dos darrers partits en justificar el seu vot han estat el PSC amb Toni Brull i C's amb Marta Cortés. Brull ha centrat el seu discurs en eixos com la transparència de l'administració, la participació ciutadana com a eina de proximitat i la política social i econòmica com a punts de partida per al treball. “Els socialistes tenim l'encàrrec de treballar pels salouencs i un compromís de servei a la ciutadania. Trobarà en aquest grup unes persones disposades a debatre amb mà estesa”.

I, finalment, la cap de llista de C's Marta Cortés ha volgut agrair la confiança de la ciutadania en el seu grup tot assegurant que “en aquest nou marc serà molt important el diàleg i com a primer partit de l'oposició i segona força política el nostre suport i treball estarà al costat d'aquells que vulguin dialogar”. A més, ha afegit Cortés, “trobarà la mà estesa per treballar i col·laborar als punts d'interès general”.

En acabar els discursos d'explicació de vot de cada un dels portaveus l'alcalde ha imposat el pin als nous regidors entrants (7 en total) Marta Cortés (C’s); José A. Susín (C’s); Germán Rueda (C’s); David González (PSC) i Estela Baeza (PSC) a més de Sandro Boquet (ERC) i Vicente Macías (Guanyem). Dani López (PSC) i Marçal Curto (d'ERC) ja havien estat regidors en anteriors mandats i per tant ja tenien el pin. Finalment, un cop aixecada la sessió plenària, els 21 regidors s'han fet una foto de grup al hall de l'Ajuntament.

Galeria d'imatges

portada_ambvara.jpg
portada_ambvara.jpg
delasala.jpg
ambvara.jpg
consistori_nou.jpg

Document Actions