Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Presentada la memòria d'activitats desenvolupades per l'Àrea de Promoció Econòmica

divendres 25 febrer 2005

La memòria de l'exercici 2004 presentada pel regidor Pablo Otal, desglossa les activitats desenvolupades en 8 apartats.
Un primer apartat es refereix a la gestió realitzada al TAS com a Palau de Congressos durant el seu primer any de funcionament. Segons l'informe, des de Promoció Econòmica es van establir contactes amb 24 entitats i empreses, de les quals 9 han realitzat les seves trobades a Salou i 8 han compromès la seva assistència per aquest 2005.
En l'apartat corresponen al servei municipal de col·locació, la Borsa de Treball, durant el 2004 un total de 1.426 persones han passat per les oficines del servei per donar-se d'alta. D'aquestes, han signat contracte de treball 350 persones, on Promoció Econòmica ha facilitat el contacte dins el mercat laboral. Des de la seva posada en marxa el febrer de 2001, la xifra s'eleva a 5.356 persones les que s'han inscrit al servei, i un total de 1.183 treballadors han trobat feina a través de la Borsa de Treball.
Per altra banda, les empreses que s'han donat d'alta com usuaries del servei en oferta i demanda de llocs de treball, han estat 144 el 2004, i 691 en total. I els llocs de treball sol·licitats han estat de 1.017 el 2004, i 3.597 en total. El perfil predominant dels col·locats és una persona jove entre 25 i 45 anys i fonamentalment dona; essent Port Aventura i el sector hoteler el sector que ha donat més feina.
Un altre apartat de la memòria és la referent al servei d'atenció per a la creació d'empreses; que va ser homologat pel Departament de Treball com punt d'informació i orientació a les iniciatives, i a través d'ell es va signar un conveni amb la Caixa per a la concessió de microcrèdits.
A 2004, les persones ateses han sigut 94, i un total de 343 des de l'inici del servei. Les activitats empresarials més consultades han estat la informació sobre subvencions, llicències, costos laborals, i franquícies.
Un altre apartat és el dedicat al servei d'informació sobre subvencions que concedeixen altres administracions a les diferents àrees de l'administració local; havent-se realitzat 60 notificacions el 2004, i 377 des de la posada en marxa del servei.
També en la línia de prestar ajuda i suport a les àrees municipals i les empreses, s'han realitzat un total de 9 estudis, on 5 d'ells han estat per a empreses i entitats externes.
En l'apartat de nous projectes, hi figuren la segona edició de la Fira del Mar i la Fira del Vi D.O Tarragona a celebrar els dies 21 i 22 de maig.
En un altre apartat figura l'edició del butlletí trimestral 'Recull Econòmic', que se n'han publicat 4 durant el 2004, a més del catàleg trimestral de fires que se celebren a l'Estat espanyol.
I l'últim aspecte a destacar és la informació al contribuent, on s'han dut a terme comunicats per la posada en marxa de la nova taxa d'escombraries, sobre les avantatges fiscals a les famílies nombroses, i les ja consolidades guies del contribuent, sobre el pressupost municipal i les subvencions per a la millora d'edificis i establiments comercials.
Segons el regidor Pablo Otal, la valoració de l'any 2004 és positiu ja que 'amb uns recursos limitats s'han aconseguit objectius importants i alhora s'han consolidat projectes de fires i d'altres, com la Borsa de Treball o la informació a les empreses i contribuents'. Respecte el 2005, Otal assegurava que 's'abordaran estudis exhaustius respecte a l'ocupació turística i els llocs de treball que generen els diferents sectors'.

Document Actions