Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Presentat el 52 RallyRACC, una cita important pel WRC 2016

divendres 17 juny 2016

Avui s'ha presentat a la Diputació de Tarragona l'itinerari de la 52 edició del RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA, Rally de España 2016, que se celebrarà del 13 al 16 d'octubre. A l'acte hi han estat presents Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona; Xavier Espasa, director general de l'Agència Catalana de Turisme; Martí Carnicer, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; Pere Granados, alcalde de Salou; Laura Valdeolivas, directora de Business & Events de PortAventura World; així com el president del RACC, Josep Mateu i Aman Barfull, director de l'Àrea Esportiva del RACC i del propi RallyRACC, que ha donat tots els detalls de l'itinerari de la 52 edició. També han assistit alcaldes dels municipis pels quals circularà el ral·li, així com una representació de les forces de seguretat que ajuden al bon desenvolupament d'aquesta prova mundialista.

- 21 trams cronometrats i 340,32 km de velocitat (333,51 el 2015)
- 12 d'aquests trams són diferents i 2 d'ells, nous
- Segueix sent l'únic ral·li del mundial amb recorregut mixt terra-asfalt
- Shakedown i sortida a Salou; primera especial a Barcelona (dijous 13)
- Els trams de Barcelona (dijous 13) i Salou (dissabte 15), gran atracció
- La cursa serà l'antepenúltima puntuable per al mundial i pot decidir títols
- 12 anys consecutius en el seu emplaçament de la Costa Daurada

El 52 RallyRACC presenta una nova edició, la dotzena consecutiva amb epicentre en el triangle que formen Salou, PortAventura World i la Costa Daurada, amb una estructura de cursa que manté tots els atributs que l'han definit en aquests últims anys com la gran prova de final de temporada. A més, aquest any serà l'antepenúltima cursa puntuable, per la qual cosa és molt possible que sigui una cita clau per l'adjudicació d'alguns títols. Tindrà 340,32 km de velocitat que es distribuiran en 21 trams cronometrats, 12 d'ells diferents i, d'aquests, 2 de nous ja que fins ara es corrien en sentit contrari. En total el ral·li farà un total de 1.430,58 km, 23,79% d'ells corresponents a velocitat. Per setè any consecutiu, el RallyRACC confirma un recorregut mixt terra-asfalt, l'únic en el mundial en disposar d'un itinerari d'aquest estil, peculiaritat que distingeix la prova catalana i que la fa ser extremadament complicada en el terreny esportiu.

Encara que pugui semblar que l'itinerari decidit pel 52 RallyRACC no tingui secrets per als pilots habituals a aquesta cita catalana del WRC, segur que cap d'ells passa per alt que dues especials són completament noves i que una bona part dels trams aporten lleugers canvis que no permetran el relax a l'hora de preparar la cursa. El RallyRACC seguirà sent en aquesta 52 edició una cursa espectacular i diferent, la qual cosa queda cada any confirmada amb la magnífica etapa de terra o en el ritme que imposen les especials d'asfalt. Aquest punt va quedar demostrat el passat any amb l'inesperat accident del líder Ogier en l'última especial de la cursa, la qual cosa va ser la mostra extrema que el RallyRACC ja no és aquella competició amb un punt de previsible amb el qual va ser catalogada fa anys. A més, l'esdeveniment s'ha convertit en una prova molt mediàtica, que aquest any aportarà novetats.

Puntuabilitats del 52 RallyRACC
El 52 RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA, Rally de España 2016, és puntuable per a la pràctica totalitat dels campionats en joc del FIA WRC:

Campionat del Món FIA de Ral.lis per a Pilots, Copilots i Constructors/Equips
Campionat del Món FIA WRC2 per a Pilots, Copilots i Equips
Campionat del Món FIA WRC3 per a Pilots, Copilots i Equips
Campionat monomarca Drive Dmack Fiesta Trophy (5a i última prova)

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

rally.jpg

Document Actions