Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

RallyRACC 2015: La cursa que tots volen guanyar

divendres 16 octubre 2015

Salou i la Costa Daurada, nuclis de la cursa per 11è any consequtiu


Barcelona tornarà a acollir el primer tram cronometrat del ral·li

Després de la presentació d'ahir, tant a Madrid com a Barcelona, queda una setmana justa (del 22 al 25 d'octubre) per a la disputa del 51 RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA, Rally de España 2015, penúltima prova del Campionat del Món FIA de ral·lis. Aquesta serà una nova edició amb una estructura consolidada que resumeix i augmenta els ingredients i matisos que en aquests últims anys han definit aquesta cursa com a selectiva, espectacular i en constant evolució. La cursa que organitza el RACC sempre ha buscat la proporció justa entre enfrontament esportiu, espectacle per al gaudi dels espectadors i màxima activació de la cursa des del punt de vista de la repercussió.

Si bé el programa-horari és molt similar al de la passada edició, en el disseny del recorregut s'ha potenciat la dificultat per fer encara més impredictible el resultat, amb més trams, més quilòmetres cronometrats i menys assistències, en una tornada clara de la cursa a l'època en què els ral·lis eren una prova més de resistència que de velocitat pura. En aquesta edició, el rutòmetre compta amb 1.280,72 km dels quals 331,24 són de velocitat repartits en 23 proves especials.

El 51 RallyRACC serà aquest any més difícil, amb més proves especials, un total de 23 distribuïdes en quatre dies, d'elles 13 de diferents i, d'aquestes, 7 de completament noves, un fet que fa que el 51 RallyRACC camini decididament cap a l'objectiu d'establir un plantejament esportiu interessant que potenciï la competitivitat entre equips.

Aquesta 51 edició fa un especial recalcament en la seguretat i el respecte al medi ambient, dos conceptes que van de la mà i que necessiten la complicitat del públic per a la seva completa consecució. Consells en forma de campanya de comunicació, difusió en xarxes socials, la complicitat de Dani Sordo per difondre vídeos, megafonia abans de la disputa de les proves especials, etc. són accions que pretenen que organització i públic treballin junts davant la importància d'aconseguir aquest objectiu.

Esportivament, el 51 RallyRACC rebrà al duo Sébastien Ogier-Julien Ingrassia com a Campions del Món, com també ho és ja Volkswagen Motorsport. Però això no és obstacle perquè la batalla esportiva sigui fins i tot més important que el 2014, atès que tots els equips que segueixen el mundial estaran al complet a la sortida i que tots ells volen una victòria que des que la prova es disputa a la Costa Daurada ha estat propietat de dos pilots, Ogier i anteriorment Loeb. El RallyRACC és una cursa de prestigi que tots els pilots volen afegir al seu palmarès, com ho demostren els 84 inscrits, un gran actiu per a una competició que en certa manera marca el final de la campanya mundialista de 2015.

Galeria d'imatges

rally.jpg
rally.jpg
g_1510150295_Grup_pwb.jpg

Document Actions