Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acollirà una part del 1r Congrés Internacional de Ball de Bastons, el diumenge, 24 d’octubre

dijous 16 setembre 2021

L’Ajuntament de Salou, amb l’associació salouenca Sal-i-Ou, es va reunir, el passat 2 de setembre, amb la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, per acordar la col·laboració en aquest esdeveniment, que, finalment, es desenvoluparà a Salou i Reus

 

Salou acollirà, el diumenge, 24 d’octubre, una part del 1r Congrés Internacional de Ball de Bastons, que tindrà lloc del 21 al 24 d'octubre. Cal recordar que l’Ajuntament de Salou, amb l’Associació salouenca Sal-i-Ou, es va reunir, el passat 2 de setembre, amb la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, per acordar la col·laboració en aquest esdeveniment, que, finalment, es desenvoluparà a Salou i Reus.

El congrés té com a objectiu actuar com a plataforma on hi siguin representades les diferents realitats del món de les danses de pals de tota la Península Ibèrica, amb la participació d'expertes i experts en els diferents aspectes relacionats amb aquest patrimoni cultural i immaterial. En aquest sentit, hi participaran grups de Catalunya, l’Estat Espanyol, Portugal, Andorra i França.

La celebració coincidirà amb la 46a Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya, que també tindrà lloc a Reus, el dissabte, 23 d’octubre.

L’alcalde Pere Granados valora, positivament, la realització de part d’aquest congrés a Salou, atès que “és una molt bona eina per donar a conèixer el nostre municipi i la nostra gran riquesa cultural, en aquest cas, a través del Ball de Bastons de Salou”. Així mateix, agraeix la col·laboració de l’Associació Sal-i-Ou, que “duu a terme un bon treball per tal de posar en valor el nostre patrimoni cultural”.

El regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha assenyalat que “com a Ajuntament, sempre donarem suport a totes les activitats que facin les nostres entitats relacionades amb la tradició i la cultura de Salou i territori”. I ha mostrat la seva satisfacció per “poder acollir tota la gent que ens visiti amb aquest esdeveniment”, així com per “la gran projecció del municipi cap a l’exterior que comporta a nivell cultural”.

L’esdeveniment complirà amb la normativa vigent i les normes de seguretat. 

Document Actions