Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou Actiu posa en marxa la nova oferta de cursos, tallers i conferències de tardor hivern

dimarts 27 setembre 2016

La regidoria de Cultura proposa sessions d’informàtica, noves tecnologies, recursos per a entitats, reforç de català o excursions per conèixer el territori

 

Les inscripcions es podran gestionar a partir del dilluns 3 d’octubre al departament de Cultura de l’Ajuntament 

 

El programa d’educació, formació i lleure Salou Actiu torna a obrir inscripcions coincidint amb la temporada de tardor-hivern i ho fa a partir del proper dilluns 3 d’octubre pels empadronats a Salou. La programació pretén compartir coneixements en diferents àmbits i oferir formació en camps com la informàtica; a més de diversos tipus de tallers i l’oferta de diversos recursos per a que les entitats del municipi en treguin partit. La regidora de l'àrea, Maria José Rodríguez, explicava que enguany s’han incorporat cursos relacionats amb la Setmana de la Ciència com ara un d’experimentació amb robots; un altre sobre les mentides de la màquina de la veritat o un altre, de la mà de la Xarxa de docència G-Net que tractarà sobre el fet que ‘la violència de gènere no és un tema de dones’ ; o classes pràctiques pel funcionament d’eines i aplicatius molt utilitzats en el dia a dia com el whatsapp, el facebook o el wallapop; o diverses sessions relacionades amb la informàtica. “Busquem que les temàtiques per les que apostem siguin de màxima actualitat i utilitat pels nostres ciutadans; a més que comptin també amb un vessant d’entreteniment perquè es pot aprendre perfectament gaudint del coneixement”.

 

En aquesta nova edició del Salou Actiu també es poden llistar un conjunt de sessions adreçades a potenciar el coneixement del municipi : una passejada pel camí de ronda, la visita a la Torre Vella, passeig amb trenet turístic per Salou o una classe magistral coincidint amb la commemoració del 200 anys d’inici de les obres del moll del port, a més d’una visita guiada al jaciment de la punta de la Cella o una xerrada sobre la Guerra Civil Espanyola i l’intent de segregació de Salou al 1936 –en col·laboració amb l’antena del coneixement del campus extens de la URV a Salou.

 

A més, la regidora destacava com ens interessa especialment potenciar el folklore i per això mantenim els tallers d’aprendre a portar Nanos i Mulassa de Salou; o el del ball de bastons, així com el del ball de pastorets o el d’espases a més del curs de gralla o el curs de tabal tradicional.

També es mantenen altres tallers que han tingut una bona acollida en edicions anteriors com el de memòria per a la gent gran, el de confecció de l’arbre de Nadal amb feltre o un altre sobre fotografia.

Pel que fa a les inscripcions als diversos tallers i activitats es podran cursar a les dependències de la regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Salou, al passadís del TAS, (de dilluns 3 d’octubre a divendres 7 en horari de les 10 a 14h). Un cop passat el període d’inscripció i fins a l’inici del curs/taller, es podran realitzar inscripcions en cas de quedar places vacants.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

salouactiu.jpg

Document Actions