Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou adapta una vintena de carrers amb l'aplicació del nou Pla d'Accessibilitat

dilluns 13 juliol 2009

La Junta de Govern Local, aprova definitivament aquesta obra que s'apropa als 200.000 euros

En els últims anys l'Ajuntament de Salou ha desenvolupat un seguit d'obres d'urbanització al municipi per tal d'adaptar les vies públiques, parcs i altres espais públics per garantir a les persones amb mobilitat reduïda o qualsevol altra limitació, l'accessibilitat i la utilització dels béns de la societat així com suprimir qualsevol tipus de barrera o obstacle físic.

A l'actualitat tot i l'esforç realitzat per l'Ajuntament de Salou per poder condicionar i complir amb els requisits mínims d'accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques a totes les vies urbanes de que es disposa al municipi; resta pendent d'adaptar alguns dels seus vials. És per aquest motiu que l'Ajuntament està interessat en resoldre les mancances de condicions mínimes d'accessibilitat a tot el municipi. Per fer-ho s'ha redactat un document anomenat 'Pla d'accessibilitat municipal del municipi de Salou', que va ser aprovat definitivament el passat 23 de juny de 2009 en el que consten totes les mesures d'actuació. Algunes d'aquestes van des de la instal·lació de guals i adaptació de voreres, fins actuacions per poder adaptar el mobiliari urbà, passant per la senyalització, el replanteig dels guals i les demolicions i neteja de les voreres. Per l'alcalde de la ciutat, Pere Granados, es tracta d'una obra que 'ajudarà a millorar la mobilitat del vianant ja que la ciutat ha d'estar al seu servei'. Només pel que fa a la millora puntual dels guals se n'adaptaran fins a 238 unitats, totes elles repartides al llarg de la zona d'actuació d'aquesta primera fase.

El nou Pla d'accessibilitat municipal del municipi de Salou suposa una despesa de 193.279,94 ' i compta amb les aportacions de l'Ajuntament de Salou, la Fundació ONCE, i l'IMSERSO. Algunes de les vies que es beneficiaran de les millores del Pla són: el c/ Llevant, el c/ del Nord, el c/ entre l'autovia Salou-Reus i l'avinguda Pere Moles, el c/ entre Pompeu Fabra i Carles Buigas, el c/ entre l'avinguda Carles Buigas i el c/Brussel·les' entre d'altres.

Properament s'encarregarà la redacció del projecte de millora d'una segona fase. Les obres començaran passat l'estiu.

Document Actions