Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou adquireix l’emblemàtica finca i xalet Cala Morisca al Cap Salou per preservar paisatgísticament la zona

dimecres 06 juliol 2016

Els Ajuntaments de Reus i de Salou han signat el conveni expropiatori, pas previ a l’execució de la segona fase del Camí de Ronda

La capital de la Costa Daurada destinarà 765.607 euros per recuperar les dues finques que superen els 9.200m2.

Properament s’enderrocarà l’edificació i es restituirà la vegetació de la zona

Després d’anys de converses i reunions, finalment Salou ha recuperat una bona porció de territori que forma part del patrimoni mediambiental més ric de Cap Salou. Els alcaldes de Reus i Salou, Carles Pellicer i Pere Granados, han segellat un conveni –que posteriorment signarà el Colegio de Abogados de Madrid- pel qual el municipi adquireix les dues finques on es troba el xalet Cala Morisca, antiga propietat d’Antoni Pedrol Rius i que va deixar en herència a les altres dues parts signants de l’acord.


L’operació, que s’ha saldat amb una inversió municipal de Salou de 765.607,7 euros, servirà -com ha assenyalat el batlle Granados- per retornar a la població un àmbit d’elevada riquesa paisatgística i amb un valor mediambiental indiscutible, per on ha discórrer la segona fase del camí de Ronda. Per la seva part, l’alcalde reusenc, Carles Pellicer, s’ha mostrat també satisfet per la culminació d’un llarg procés d’entesa a tres bandes que va inciar-se l’any 1996, ara fa 30 anys, i que finalment veu la llum. Un cop finalitzat aquest procés, el consistori salouenc s’ha compromès a enderrocar el xalet malmès pel pas dels temps i restaurar paisatgísticament la propietat (9.210m2). Per tant, retornant aquest espai verd a la ciutadania en un enclavament únic al capdamunt d’un penya-segat a Cala Crancs.


Des del POUM del 2003 aquestes dues finques van passar, atenent el projecte del Camí de Ronda aprovat pel ministeri competent en matèria de Costes, a ser una finca catalogada com a protegida pel valor paisatgístic, quedant totalment afectada pel pas del sender del camí vora el mar.


L’adquisició dels terrenys per part de Salou ha estat possible gràcies a la signatura d’aquest conveni expropiatori que afecta les dues finques antigament propietat del que va ser degà del Colegio de Abogados de Madrid i president del  Consejo General de la Abogacía, i que va deixar en herència a parts iguals entre l’Ajuntament de Reus i l’ Ilustre Colegio de Abogados de Madrid.

Galeria d'imatges

xalet.jpg
.jpg

Document Actions