Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou aprova la moció conjunta perquè els ajuntaments puguin modificar els espais on poder manifestar-se

dimecres 25 setembre 2019

Ha estat presentada i votada a favor pels grups polítics de Sumem per Salou, PSC, Ciutadans i PP. Els 4 regidors i regidores del Grup Municipal d’ERC hi han votat en contra

L’alcalde de Salou, Pere Granados, vol deixar clar que ‘la moció no fa al·lusió a cap grup, tendència ni ideologia’

L’Ajuntament de Salou ha aprovat aquest migdia la moció presentada conjuntament pels grups municipals de Sumem per Salou, PSC, Ciutadans i PP perquè els ajuntaments puguin modificar els espais on poder manifestar-se. La moció ha obtingut 17 vots a favor de tots els grups polítics signants i 4 vots en contra, d’ERC.

En la seva intervenció en defensa de la moció, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “no fa al·lusió a cap grup, tendència ni ideologia”. El batlle també ha explicat que “des de fa més de dues legislatures, tots els partits polítics de Salou vam acordar que quan arribés el moment de la campanya electoral havíem de preservar els espais turístics i no fer cap mena d’ús polític dels mateixos”, acord que “venim complint”, ha dit.

Així mateix, Granados ha apuntat que “sigui el propi municipi, i no des d’un despatx de Madrid, Barcelona o València, qui pugui decidir sobre la realitat municipal”. En aquest sentit, ha afirmat que “això és defensar el municipalisme, perquè nosaltres som els que, veritablement, coneixem les realitats i les necessitats de Salou”.

El batlle de Salou vol deixar clar que “no volem regular el dret de manifestació” sinó que “d’acord amb els criteris tècnics dels municipis, siguin ells mateixos els que puguin modificar el recorregut per raó d’interès general”. Granados ha afirmat que “no anem en contra del dret de manifestació, sinó que el defensem”. Tanmateix, parla de “raons de seguretat” i es refereix a les necessitats d’efectius que hi ha en ple estiu, una circumstància que s’agreujaria si hi “hi hagués manifestació rere manifestació”. A més, ha destacat la “imatge dels municipis turístics que es projecta amb manifestacions i amb reivindicacions” i ha afirmat que “no és la millor”.

Per la seva banda, el portaveu de Sumem per Salou, Jesús Barragán, ha argumentat el vot a favor de la moció per part del seu grup municipal. I també la resta de portaveus, David González (PSC); Pere Lluis Huguet (Ciutadans); i Mario García (PP) han explicat el seu posicionament favorable a la proposta que els ajuntaments puguin modificar els espais on poder manifestar-se.

Tanmateix, la regidora de ERC, Míriam Martínez ha justificat el vot en contra de la moció per part del seu grup municipal.

El ple de l’Ajuntament de Salou d’avui també ha aprovat, provisionalment, la proposta de modificació puntual del POUM referent a l’ordenació del solar situat entre els carrers València, Jaume Nualart i Ponent, número 24 de Salou, on es rehabilitarà un edifici que acollirà un hotel. Aquest punt ha estat aprovat amb els vots de Sumem per Salou (7), PSC (5) i Ciutadans (4). ERC (4) hi ha votat en contra i el PP (1) s’ha abstingut.

També ha quedat aprovada provisionalment la proposta de modificació puntual del POUM referent a la nova ordenació de l’àmbit de l’Hotel Cala Vinya a Salou, amb els vots a favor de Sumem per Salou,PSC i Ciutadans. PP i ERC hi han votat en contra.

El punt referent a l’aprovació de les aportacions de l’Ajuntament de Salou al Consorci per a la Normalització Lingüística corresponents als exercicis 2018 i 2019 ha obtingut les següents votacions: Sumem per Salou, PSC, Ciutadans i ERC hi ha votat a favor, amb un total de 20 vots. Només el PP (1) hi ha votat en contra.

I la moció presentada pel Grup Municipal d’ERC-AM en suport a la llei 24/2015 i contra el tall de subministrament a les famílies amb deute per pobresa energètica ha estat aprovada amb els 7 vots de Sumem per Salou; els 5 del PSC i 4 d’ERC. Els 4 regidors i regidores de Ciutadans i el regidor del PP s’han abstingut.

Fitxers adjunts

Document Actions