Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou aprova la ubicació dels futurs centres de culte al sector 03 i una normativa restrictiva dels clubs i associacions cannàbiques

dimecres 05 octubre 2016

També s’ha aprovat una moció relativa a la implantació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

 

El ple de l’Ajuntament de Salou ha aprovat per unanimitat la modificació del planejament pel que fa a la proposta de regulació dels centres de culte. S’ha determinat com a zona òptima per a la implantació de futurs nous centres de culte -més enllà dels ja consolidats- que sigui al sector 03 pla de les Pomeres-Barenys l’espai més adequat, on s’han de construir naus aparador. Aquesta decisió es justifica pels criteris de mobilitat, d’harmonització amb l’entorn i encaix amb el teixit urbà. Es tracta, en definitiva d’adaptar el planejament de Salou a la Llei 16/2009, de 22 de juliol de centres de culte. Amb aquest inici de tramitació es busca que sobretot es faci efectiva la combinació dels interessos que concorren en la problemàtica que es genera entre la pràctica que realitzen les comunitats religioses tot respectant la convivència amb la resta de la població.

 

L’altra modificació del pla general que també ha tirat endavant per unanimitat feia referència a la limitació i regulació específica de les condicions urbanístiques d’emplaçament dels locals de clubs i associacions de cànnabis a Salou.  Aquesta proposta fixa un règim de distàncies entre els mateixos per a poder evitar possibles efectes negatius o perjudicials i, en conseqüència, molèsties als veïns. També marca un seguit de condicions de seguretat, salubritat e higiene per a l’exercici d’aquesta activitat. “En cap cas -com assenyala la normativa- no es pretén la prohibició o impossibilitat de desenvolupament del dret d’associació (...) sinó que el que es fa és la seva delimitació territorial i regulació per fer-la compatible amb la resta d’activitats i usos”. Així, queda definit que l’ús de club social o associació de cànnabis es podrà implantar pel que fa a la ubicació en indrets allunyats de la zona de concentració urbana, i, com a mínim a 500 metres dels centres educatius, centres sanitaris, centres assistencials, equipaments esportius, espais públics amb jocs infantils i les seus municipals. Així mateix, també es prohibeix l’obertura d’una activitat d’aquest tipus a 500 metres de qualsevol dels llocs en els que es prohibeix fumar (centres i galeries comercials, instal·lacions esportives…); com tampoc es permetrà una obertura d’aquesta activitat en una zona on s’admetin activitats musicals, ni tampoc -encara que sigui fora d’aquest àmbit- quan estigui a tocar d’una activitat tipificada com a recreativa.

Entre els diferents clubs també s’haurà de guardar una distància mínima de 800 metres; no podran tenir un aforament superior a les 250 persones, ni tampoc podran fer cap tipus de publicitat de l’activitat ni de rètols, ni en format paper o electrònic, entre d’altres requisits.

 

Els tancaments, retirats de l’ordre del dia

Un dels punts que s’han retirat de l’ordre del dia del ple feia referència a l’aprovació inicial de la modificació del POUM referida als cossos sortints. Aquesta proposta s’ha retirat del plenari i es tornarà a presentar, com ha explicat l’alcalde Pere Granados, en el proper ple perquè “hem trobat una alternativa per fer front al mandat dels veïns que demanen una solució i nosaltres vam agafar un compromís polític de resoldre aquesta qüestió”. “Hi ha unes interpretacions tècniques que no avalen la nostra decisió, malgrat tot en l’intent de donar solucions a una qüestió social i buscant totes les alternatives hem aconseguit una proposta que madurarem i tirarem endavant el proper plenari a través d’una modificació puntual”.

 

Mocions

En l’apartat de mocions, se n’han presentat fins a tres. La relativa a favor de contribuir al desplegament d’infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics –presentada per C’s i retirada en el plenari anterior per buscar un ampli consens- ha estat subscrita per tots els grups municipals en la sessió d’avui.

 

La moció de C’s sobre l’elaboració d’un pla municipal d’accessibilitat no ha prosperat, rebent tan sols el suport de 8 regidors (3 de C’s; 2 del PP, 2 d’ERC i 1 de Guanyem) i el vot contrari del govern. El regidor Marc Montagut ha explicat que ja s’ha executat un pla de mobilitat en 3 fases per tot Salou i que ara s’està treballant en la solució a la problemàtica de les arrels que aixequen les voreres; a més d’anar atenent les demandes particulars que van arribant.

 

L’altra moció sobre d’ERC sobre la implantació del programari lliure com a eina de treball tampoc ha prosperat. El regidor de noves tecnologies, Jesús Barragán, ha assenyalat que  tot i estar d’acord amb l’esperit general de la moció “és impensable poder-la acceptar i més encara pels terminis amb els quals es proposa implementar-los”. El regidor ha assenyalat també que des del 2008 ja s’estan introduint eines d’aquesta índole i que en els darrers 8 anys s’han estalviat fins a 250.000 euros amb l’ús de programari lliure.

 

Galeria d'imatges

pleajunt.jpg

Document Actions