Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou aprova una ordenança per tal de regular l’aspecte comercial del municipi

El Pla Especial pretén fomentar la diversitat en l’oferta comercial i de serveis i crear una imatge de qualitat

dilluns 04 abril 2011

El govern municipal tira endavant en aquest proper ple municipal l’aprovació d’un Pla Especial de l’Equipament Comercial i de Serveis de Salou on, des del respecte al principi general de la llibertat d’establiment, ordena els usos detallats de comerç, serveis personals i d’oficines en les plantes baixes dels principals eixos de Salou, amb la finalitat de promoure la diversitat de l’oferta comercial i de l’activitat de serveis i la millora de la qualitat dels establiments, del paisatge comercial i l’entorn urbà. “L’objectiu d’aquest Pla Especial és definir els usos permesos i restringits i els usos prohibits en l’equipament comercial i de l’activitat de serveis per tal que la ciutadania i els nostres visitants disposin d’una àmplia diversitat en l’oferta comercial i de serveis i d’una qualitat del paisatge urbà”, ha explicat el regidor de Comerç Pedro Lavilla. Precisament, des d’aquesta àrea conjuntament amb Gestió de Territori s’ha estat treballant en aquest Pla que també pretén afavorir el desenvolupament i la diversitat del comerç i dels serveis en el conjunt del municipi i, de forma especial, en els principals eixos de Salou mitjançant l’establiment d’algunes restriccions d’usos a les plantes baixes dels edificis.

“La nostra finalitat última és impulsar la coexistència i equilibri dels usos residencial d’habitatge, residencials d’allotjament comunitari i els usos comercials, adequant la normativa urbanística al model de ciutat acollidora i de qualitat en el paisatge urbà”, ha expressat el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut. Segons les mateixes fonts, atenent el gran nombre d’activitats dedicades a la venda d’articles de record enlloc de significar una especialització amb una major profunditat de l’oferta, s’ha derivat en una banalització de nombroses activitats especialistes.  També, les noves activitats dels locutoris, o dels locals amb accés a Internet, s’han desenvolupat amb una deficient imatge exterior i, amb unes condicions tan exigües en l’interior dels establiments que han acabant afectant les mateixes vies públiques, transformades en sales d’espera dels establiments que generen molèsties i incomoditats per a una pacífica convivència ciutadana. Precisament, alguns dels aspectes que es regularan a partir de l’aprovació d’aquesta normativa afecten a la distància mínima que hi haurà entre locutoris, d’entre 100 metres (als eixos comercials) o de 50 metres a la resta de carrers del municipi. O bé, la prohibició que aquests despatxin begudes o alimentació per considerar que s’entra en competència amb els establiments especialitzats del voltant. Altres normatives que seran d’obligat compliment per a les botigues parlen de la prohibició de penjar qualsevol tipus d’element ni a l’interior ni a l’exterior de les estructures del comerç; de manera que es deixin les façanes més netes i amb un aspecte d’ordre més adient a la imatge de municipi amb qualitat turística que es pretén donar.
Pel que fa a les entitats bancàries; entitats de canvi de moneda o serveis immobiliaris aquestes podran instal·lar-se als eixos comercials però mantenint un mínim de 50 metres de distància entre iguals. En el cas de les terrasses a l’aire lliure s’aposta per aplicar un tipus de mampares amb vidre i tendals que permetin crear una imatge d’ordre i unificar l’aspecte que actualment presenten.
El Pla Especial serà d’imminent aplicació, ara bé, no tindrà efectes retroactius però sí que s’estableix un màxim de 6 mesos per tal d’adaptar-se a la normativa en algunes de les disposicions.

Galeria d'imatges

CC_Andorra_3b.JPG
CC_Andorra_3b.JPG

Document Actions