Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou aprovarà un pressupost per reduir la despesa

També preveu liquidar tot el deute històric acumulat d’exercicis anteriors

dimarts 20 desembre 2011

L’equip de govern de l’Ajuntament de Salou presenta uns pressupostos per a l’exercici 2012 “restrictius i de reducció de la despesa”, segons paraules del propi l’alcalde, Pere Granados. Afegia que aquest exercici que ve “serà caracteritzat per l’austeritat i la rigorositat en l’administració i la gestió dels recursos públics, si bé es mantindrà la despesa

en politiques socials, la destinada als serveis educatius, les ajudes a les families més necessitades i la de politiques de foment de l’economia i l’ocupació”.

L’alcalde valoraba també aquest pressupost com de “aquell que sanejarà definitivamente la hisenda municipal, donat que absorbéix i liquida tot el deute històric acumulat d’exercicis anteriors per un import al voltant de 3 milions d’euros; fet que permetrà que en els propers exercicis el nivell de despesa sigui adecuada al nivell d’ingressos ordinaris”.

Granados matisava un qüestió important respecte la despesa total que preveu el pressupost, de 44.913 euros, dient que “són aquests 3 milions d’euros de deute històric incorporat i que assumeix el pressupost de 2012, que fan que l’import superi lleugerament el de 2011”.

Respecte al Capitol d’inversions, que preveu un import de 3’48 milions d’euros, l’alcalde destacava el projecte de remodelació de la vorera nord del Passeig de Jaume I i la construcció d’una nova llar per a la gent gran.

Per la seva banda, el regidor de Gestió Econòmica, Jesús Barragán, manifestava que “el pressupost de 2012 s’elabora en un context de crisi econòmica i això fa que hagin disminuït ingressos provinents d’altres administracions, i els provinents de l’activitat econòmica de sectors com el de la construcció”.

Respecte al pressupost manifestava que contempla una “estimación realista dels ingressos ordinaris i una reducció de la despesa corrent al voltant d’un 10%, llevat de la despesa social, i amb un esforç de priorització”.

Al respecte matissava que “s’ha reduït la despesa de personal i s’ha ajustat el cost dels serveis de les concessions”. Afegia que sense l’increment previst en les ordenances fiscals per al proper exercici i atesa la disminució d’ingressos, els ingressos corrents haurien disminuït en gairebé 2’3 milions d’euros”.

Per la seva banda, Mario Garcia, regidor de Serveis Interns, valoraba aquest pressupost com “rigorós i adaptat a la realitat pressupostària; fruït d’un esforç de les diferents àrees del govern en una època de contenció de la despesa, i per ser solidari amb els més desfavorits; ja que es manté intacta la partida dedicada a serveis socials".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Presentaci_dels_pressupostos_2012.JPG

Document Actions