Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou busca ampliar mercats i participa a un workshop de turisme sènior organitzat per Travel Factory

divendres 11 desembre 2015

La presència a Creta del nostre municipi s'emmarca dins el programa Segittur, després de l'homologació com a destinació de turisme sènior

 

La capital de la Costa Daurada ha estat present els darrers dies a un worshop  de Turisme Sènior  a Heraklion, a l'illa de  Creta. Aquesta darrera promoció s'emmarca en el fet que Salou s’hagi homologat aquest any 2015 com a Destinació certificada dins el Programa 'Europe Senior Tourism' que promou Segittur  (depenent del Ministerio de Industria, Energia y Turismo, i adscrit a la Secretaría de Estado de Turismo). Precisament, Segittur és l'organisme responsable d’impulsar la innovació (I+D+i) dins el sector turístic espanyol, tant en l'àmbit del sector públic com del privat.

Així, a proposta de SEGITTUR, Salou ha participat a aquestes jornades de treball organitzades per l'operador turístic grec, Travel-Factory. La idea, com ha explicat el regidor de Turisme, Benet Presas,  era promocionar per part de Travel Factory el programa de turisme sènior amb tots els seus clients internacionals i agències de viatge amb les quals treballa habitualment, com Incomming a Grècia, i alhora, entendre millor les possibilitats de les principals destinacions espanyoles involucrades dins aquest programa sènior, entre les quals es trobava Salou o altres ciutats com Calella, Calvià, Menorca, Salamanca, Toledo o Vigo.

El director gerent del Patronat de Turisme, Juan Carlos Capilla, va ser el responsable -per part del municipi- de presentar  la destinació davant els diferents tour operadors, i aprofitant també la presència de membres del govern grec i també de la premsa local. Els tour operadors assistents el primer dia i a la presentació de Salou provenien de Portugal; Benelux;  Itàlia;  Xipre; Turquia; Romania; Eslovàquia; Hongria; Polònia; Grècia i d'Iran (encara que aquest darrer estava fora de programa).

Segons han indicat des del mateix Patronat de Turisme durant els tres primers anys d'aquest programa de turisme sènior, Travel Factory ha nodrit amb uns 15.000 turistes sènior grecs/cada any  les diferents destinacions certificades, tot convertint-se en el principal client del programa EUROPE SENIOR TOURISM. Pel que es tracta doncs d'una bona oportunitat per ampliar aquest tipus de client de temporada baixa i amb un bon poder adquisitiu. En el cas de Salou, segons manifesta el director gerent del PMT aquest operador va estar molt interessat en conèixer els detalls per tal de poder operar directament amb l’aeroport de Reus durant 2 o 3 mesos de temporada baixa.

A més, i fora del programa 'Europe Senior Tourism' des del Patronat de Turisme també es van mantenir reunions destacades amb un destacat  tour operador iranià ‘Iran Markaz’ www.iranmarkaaz.ir el qual opera, segons el seu president Dr.Yaghob Ghasemi a moltes destinacions i programes internacionals amb base a Teheran. Segons les dades aportades per aquest client aquest mercat tindria un gran potencial de venda per a la nostra destinació si hi hagués un acord de visats amb l’Estat espanyol. Les mateixes fonts apunten que -de resoldre's aquest inconvenient- podrien enviar setmanalment un volum mínim d'uns 3.000 passatgers setmanals.

Galeria d'imatges

CRETA.jpg
2Maria_Chalkiadaki-2_11.JPG
2Maria_Chalkiadaki-2_16.JPG

Document Actions