Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebra el Dia Mundial del Consumidor

L’Oficina municipal d’Informació al consumidor, instal·lada a la primera planta de l’Ajuntament, ha atès durant l’any passat un total de 483 consultes

divendres 15 març 2013

Avui, dia 15 de març se celebra el Dia Mundial del Consumidor i per tal d’adherir-se a aquesta efemèride la regidoria de Comerç, Mercats i Consum ha instal·lat una carpa al passeig Jaume I on s’informa dels drets i deures dels consumidors a més de posar en valor la tasca que es realitza en el dia a dia des de l’OMIC, l’oficina municipal d’informació al consumidor. Aquesta mateixa carpa l’utilitzarà l’Associació de Familiars contra l’Alzheimer de Salou aquest cap de setmana amb finalitats solidàries.

La regidora de l’Àrea, Reyes Pino, ha destacat que “és important potenciar la cultura del consum i que els ciutadans tinguin prou eines i coneixements de com gestionar els seus drets com a consumidors”.

I és que l’OMIC, durant l’any 2012, ha atès fins a 483 consultes a les dependències municipals, les quals, finalment han derivat en 272 expedients de reclamació, o bé denúncia o bé queixa. Cal destacar que el sector que acumula més reclamacions és el de Telecomunicacions amb 140, seguit del turístic amb 28 i els subministraments amb 22. Malgrat tot, altres sectors reclamats són el de les grans superfícies, les assegurances i el sector financer. Cal destacar respecte els anys anteriors a l’any 2010 la manca de reclamacions relatives a la compra d’habitatges produïda, presumiblement, per la conjuntura actual de crisi en el sector.

Galeria d'imatges

DSCN9951.JPG
DSCN9951.JPG

Document Actions