Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou celebra la Setmana Europea de Prevenció de Residus, amb una programació d’activitats per a tots el públics

dijous 25 novembre 2021

L’agenda inclou un taller de cuina d’aprofitament, un taller d’upcycling i una neteja popular de platges, aquest proper diumenge, 28 de novembre

 

L’Ajuntament de Salou prepara una programació d’activitats gratuïtes per aquest proper diumenge, 28 de novembre, amb motiu de la 13a edició de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que tindrà lloc del 22 al 28 de novembre, i que, enguany, se centra en el binomi ‘comunitats circulars, comunitats sostenibles’.

Les activitats s’emmarquen, també, dins la campanya ‘Mou-te pel residu zero a Salou!’, que té com a objectiu promoure la reducció de residus i el comerç local, a través de la gamificació i les activitats de sensibilització ciutadana. Tenen com a punt de referència l’espai de la Base Nàutica.

 

Activitats per a tots els públics

El tret de sortida de la jornada el protagonitza l’organització Good Karma Projects, amb la convocatòria de Cleanup, una neteja a les platges de Ponent i Llevant, en horari de 10 a 12 hores. El punt de trobada serà la Base Nàutica; i l’organització aportarà bosses i guants pels participants.

Seguidament, també a l’espai de la Base Nàutica, es realitzarà un taller de cuina d’aprofitament, de la mà de l’equip de Zero Waste BCN, de 12 a 13.30 h, on els assistents aprendran com aprofitar parts dels aliments que, normalment, es llencen, i elaboraran algunes preparacions que podran degustar.

Finalment, a la tarda, al mateix espai, Good Karma Projects organitzarà un taller d’upcycling, adreçat a famílies i infants de 7 a 12 anys, en horari de 16 a 17 h. Els participants aprendran com donar una segona vida a productes en desús, per convertir-los en articles de major valor, gràcies a la reutilització creativa.

Totes les activitats presencials són gratuïtes i es combinen amb els reptes que la ciutadania pot assolir dins la campanya ‘Mou-te pel residu zero a Salou!’, a través de l’aplicació mòbil Go Zero Waste app.

D’aquesta manera, s’aconsegueixen punts per optar a premis i descomptes al comerç local i les entitats de la ciutat. Els premis poden ser productes que ajuden a la reducció de residus o recompenses i descomptes, sempre relacionats amb el teixit cultural i comercial del territori.

Formulari d’inscripció a les activitats gratuïtes: https://zerowasteapp.typeform.com/mpz-salou

Per més informació, visiteu el web de la campanya: https://moutepelzero.cat/salou/

Aquesta jornada dona compliment als ODS número 13, ‘Acció pel Clima’; al 14, ‘Vida Submarina’; i al número 15, ‘Vida d’ecosistemes terrestres’; i posa de manifest el compromís que Salou té amb l’Agenda 2030.

 

Galeria d'imatges

banner sota.png

Document Actions