Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou comença a normalitzar la seva mobilitat amb l'habilitació del primer pas provisional, a l'actual traçat de la via del tren

divendres 15 gener 2021

L'alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió del Territori i d'Habitatge, Marc Montagut, i del regidor de projectes urbans, Pedro Madrona, ha visitat avui al matí el nou accés pels vianants al carrer del Cèsar, que connecta la Via Roma de Salou i el carrer Pont dels Estanyets, passant per damunt de la via del tren

Granados ha manifestat que 'estem treballant perquè hi hagi una mobilitat normalitzada a Salou, per la qual cosa obrirem sis passos per a persones i vehicles al llarg de la via ferroviària, que ajudaran a reactivar el comerç i l'activitat econòmica de la zona; i permetran la connexió entre les dues parts en què es troba dividida la ciutat, amb totes les condicions de seguretat, mentre Adif no procedeixi al desmantellament'
 
 
L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha assistit aquest matí a una visita d'obres al primer pas provisional de vianants de la via del tren, situat al carrer del Cèsar de la localitat, que connecta la Via Roma i el carrer Pont dels Estanyets. 

A l'acte, hi ha assistit acompanyat del regidor de Gestió del Territori i d'Habitatge, Marc Montagut; i del regidor de Projectes Urbans, control d'Execució pública i reparacions i adequacions, Pedro Madrona, a més de tècnics municipals i responsables i operaris de la Brigada municipal.

Segons ha manifestat l'alcalde de Salou, Pere Granados, "estem treballant perquè hi hagi una mobilitat normalitzada al nostre municipi, mentre no es desmantellin les vies del tren". Per això, "el que considerem necessari és obrir sis passos que ajudaran a reactivar el comerç i l'activitat econòmica de la zona, que la barrera física de la via ha impedit per la falta de mobilitat de les persones; i, també, permetran la connexió dels carrers principals, entre la part de la muntanya i la del mar, per tal de millorar la mobilitat entre barris".

Així mateix, Granados ha assegurat que "aquesta actuació també ens permetrà avançar en zones de vianalització de la ciutat, un repte que tenim per tal d'assolir una mobilitat sostenible, incrementant, d'aquesta manera, la qualitat de vida dels nostres residents i millorar l'experiència dels visitants". Així doncs, "l'obertura dels passos i les connexions que articularan l'Eix Cívic permetran vertebrar una ciutat més moderna i més sostenible", ha afirmat l'alcalde Salou.

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i d'Habitatge, Marc Montagut, ha explicat que "un pic estigui la via desmantellada, el futur projecte de l'Eix Cívic eliminarà les actuals barreres arquitectòniques i possibilitarà la connexió entre les dues parts del nucli urbà, a la vegada que tindrem una ciutat més ordenada i cohesionada".
 
El regidor de Projectes Urbans, control d'execució d'obra pública, reparacions i adequacions, Pedro Madrona, ha explicat que "aquesta obra tindrà un cost d'uns 80.000€ i la durem a terme amb els recursos propis de l'Ajuntament, a través dels operaris de la Brigada municipal".

Cal recordar que arran de la posada en funcionament del Corredor del Mediterrani, el tram ferroviari entre Vandellòs i PortAventura-Salou va quedar inutilitzat. En aquest sentit, l'Ajuntament de Salou va fer una petició a Adif per autoritzar els creuaments provisionals, mentre no es procedeixi al desmantellament de les vies, una actuació que Adif preveu iniciar a partir del proper mes de setembre. Dit desmantellament consistirà en eliminar tota la instal·lació ferroviària, des de les vies, fins al balastre i les travesses.

Els sis passos provisionals que l'Ajuntament de Salou habilitarà són:

- Un pas per a vianants al carrer Barenys (126 m2).
- Un pas per a vianants i vehicles, a la connexió del c. Pere Martell amb el c. Tauste (430,27 m2).
- Un pas per a vianants, a la connexió del passatge Brumar amb el c. Rosa dels Vents (74,95 m2).
- Un pas per a vianants al c. del Cèsar (111,40 m2).
- Un pas per a vianants i vehicles, a la connexió del carrer Salauris amb el c. Berlín (273,10 m2).
- I, finalment, un pas per a vianants i vehicles a la connexió del c. Eduard Punset amb el c. Joan Fuster (485,82 m2).

Els passos provisionals que permetran el pas de vianants i vehicles i tinguin vorera faran 12 metres d'amplada, mentre que els tres que siguin només per a persones comptaran amb carril bici i vorera i la seva amplada serà de 6 metres. 
 
 

Galeria d'imatges

PLÀNOL PASSOS PROVISIONALS VIANANTS I VEHICLES.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.JPG
6.JPG
7.JPG

Document Actions